Testul rapid indică prezența de droguri în sângele lui Răzvan Ciobanu, care a murit luni într-un accident rutier produs în Constanța, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Testul final va evidenția dacă acest lucru se confirmă sau nu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse judiciare au declarat că în urma testului rapid s-a stabilit că Răzvan Ciobanu ar fi consumat droguri înainte de accidentul în care și-a pierdut viața. Acest lucru va fi clarificat la testul final, primul rezultat nefiind probă în cadrul dosarului penal deschis.

Aceleași surse au mai spus că decesul creatorului de modă a fost cauzat de leziunile suferite, și nu de consumul de droguri.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit, luni dimineață, în urma unui accident rutier produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, pe DJ 226, în județul Constanța. El era singur în mașină și, din cauza vitezei, autoturismul a ieșit de pe carosabil, lovind mai mulți copaci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Constanța, Andreea Munteanu, în urma cercetărilor s-a stabilit că autoturismul ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanță de aproximativ 700 de metri prin câmp și ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă. Mașina a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuști, unde din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Răzvan Ciobanu a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust.

Anchetatorii au verificat locul producerii accidentului, dar și interiorul mașinii și toate au relevat că în momentul producerii accidentului Răzvan Ciobanu era singur în autoturism.

Reprezentanții Poliției Constanța au adăugat că se va face necropsia, dar va fi expertizată tehnic și mașina condusă de Răzvan Ciobanu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța a precizat că este exclusă variante unei sinucideri a designerului.