Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, în vârstă de 43 de ani, a murit, luni dimineață, în urma unui accident rutier produs la ieșirea din Săcele spre Năvodari, în județul Constanța. Acesta era singur în mașină și, din cauza vitezei, autoturismul a ieșit de pe carosabil, lovind mai mulți copaci.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.16 Anchetatorii exclud varianta sinuciderii

Varianta sinuciderii este exclusă în acest moment în cazul lui Răzvan Ciobanu, au declarat reprezentanții Poliției Constanța, care susțin că toate datele de la fața locului indică faptul că designerul era singur în mașină în momentul producerii accidentului în care și-a pierdut viața.

Potrivit unor imagini difuzate de Antena 3, după accident mai mulți săteni ar fi mers la fața locului, de unde ar fi luat din mașina creatorului de modă mai multe lucruri găsite, între care o bibile și sticle cu alcool.

UPDATE 13.51 Buletinul unui tânăr din Călărași a fost găsit de anchetatori în mașina condusă de Răzvan Ciobanu. Deocamdată nu se știe dacă acesta a fost în mașină sau dacă actul de identitate era doar lăsat în autoturism, detaliul urmând să fie stabilit în cursul anchetei, relatează Mediafax.

Se pare că este vorba de buletinul soțului proprietarei mașinii pe care o conducea Răzvan Ciobanu în momentul accidentului.

UPDATE 12.20 Surse din anchetă au declarat că designerul nu purta centura de siguranță, aceasta fiind prinsă în spatele scaunului.

De altfel, din cauza impactului puternic, dată fiind viteza mare, și a faptului că nu purta centura de siguranță, creatorul de modă a fost proiectat în afara autoturismului. El a murit pe loc.

UPDATE 10.20 Reprezentanții Ambulanței Constanța au declarat corespondentului Mediafax că Răzvan Ciobanu a murit cu câteva ore înainte de a fi găsit lângă mașină, de localnicul care a dat alarma la 112. Potrivit sursei citate, decesul s-ar fi produs cu câteva ore înainte de a fi descoperit, dar se va ști cu exactitate după autopsie.

Conform Poliției Constanța, accidentul s-a produs din cauza vitezei.

"A fost un accident rutier grav, la ieșire din localitatea Săcele spre Năvodari, pe DJ 226, pe fondul neadaptarii vitezei. Un bărbat de 43 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a ieșit cu mașina de pe partea carosabilă și a lovit copaci dintr-un stufăriș. El a fost găsit decedat”, au anunțat reprezentanții Poliției Constanța, citați de Mediafax.

La volanul mașinii era creatorul de modă Răzvan Ciobanu. Acesta era singur în mașină când s-a produs accidentul.

Reprezentanții Poliției Constanța au precizat că trupul neînsuflețit al creatorului de modă a fost găsit lângă mașină, ceea ce înseamnă că el a fost aruncat din autoturism, în urma impactului puternic.

Primele cercetări arată că mașina condusă de creatorul de modă a mers pe drumul de pământ aproximativ un kilometru, din drumul județean, înainte să se oprească.

Reprezentanții Poliției Constanța au precizat că accidentul a fost anunțat la 112 la ora 7.15, de către un fermier care a trecut prin zonă și a văzut ce s-a întâmplat. Polițiștii sunt la fața locului și fac verificări pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, un personaj controversat

A debutat în modă la vârsta de 19 ani, iar, în 2007, și a participat alături de creatoarea de modă Irina Schrotter la expoziția internațională de design vestimentar The Train de la New York, SUA. Însă, în 2010, a intrat în faliment, iar apoi, o perioadă, a absentat din viața publică, fiind plecat din țară. În străinătate a colaborat cu mai multe branduri de modă, precum Armand Basi, Westwood și Zara.

Tot în 2010, creatorul de modă Răzvan Ciobanu a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi cumpărat mai multe doze de cocaină de la dealeri, el fiind monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile din Capitală şi în hoteluri de lux.

În ultimii ani, Răzvan Ciobanu a fost unul dintre jurații concursului "Bravo, ai stil!" difuzat de Kanal D.

Anul trecut, Răzvan Ciobanu a fost audiat de DIICOT Ploieşti, fiind suspectat că ar deţine droguri de risc pentru consum propriu. Dosarul viza mai multe persoane care ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc în zone bune ale Capitalei.

Răzvan Ciobanu și-a făcut publică orientarea homosexuală, dar a declarat că nu vrea să vorbească despre acest subiect.