Investigația în cazul criminalului în serie din Cipru, printre victimele căruia se numără și două românce, mamă și fiică, continuă, anchetatorii descoperind până acum patru cadavre, relatează euronews.

Livia Florentina Bunea și fiica eiFoto: Cyprus Mail

Trupul unei femei, aflat în stare de descompunere, a fost găsit duminică, într-un gemantan, în lacul extrem de toxic, aflat în proximitatea unei mine abandonate, la vest de capitala Nicosia.

Printre victime se numără și o femeie de 36 de ani din Buzău și fiica acesteia, de numai opt ani.

Poliția din Cirpu investighează cazul unui ofițer al armatei care a mărturisit că a ucis cinci femei și două fetițe de șase și opt ani, fiicele a două dintre victimele sale. Femeile au fost contactate prin intermediul site-urilor de dating.

Presupusul autor al crimelor ar fi acționat timp de trei ani, fără ca poliția să fi suspectat ceva.

"După îndelungate și constante eforturi, un geamantan a fost pescuit din lac, în valiză aflându-se cadavrul unei femei și un bloc de ciment”, a declarat șeful direcției de criminalistică din Nicosia, Neofytos Shailos.

Prima victimă a fost descoperită din întâmplare, de niște turiști, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit anchetatorilor, criminalul viza femei vulnerabile, provenind din rândul imigranților. Femeia din România și fiica sa au dispărut încă din septembrie 2016, iar ultima victimă, din Filipine, în august 2018.

Potrivit Cyprus Mail, victimele românce sunt Livia Florentina Bunea (36 de ani) și fiica ei, Elena Natalia Bunea, care au dispărut din casa lor din Ayios Pavlos pe 30 septembrie 2016. O persoană care le cunoștea a declarat la televiziunea de stat că la acea vreme prietenii lor au devenit îngrijorați așa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor, în mobila apartamentului.