Autoritățile din Cipru caută rămășițele femeii de 36 de ani din Buzău și ale fiicei sale în două lacuri, după ce un criminal în serie, ofițer în armată, a povestit anchetatorilor că a aruncat trupurile victimelor într-un lac toxic, acid, potrivit BBC.Ciprioții au ieșit în stradă vineri, acuzând autoritățile că au investigat cu superficialitate când primele femei au fost date dispărute.

Livia Florentina Bunea și fiica eiFoto: Cyprus Mail

Ciprioții, extrem de tulburați după ce un bărbat a mărturisit că a ucis șapte femei și fete, toate femei străine, s-au adunat în faţa palatului prezidenţial de la Nicosia şi au purtat haine de doliu în memoria victimelor primului criminal în serie din istoria Ciprului.

Autoritățile se confruntă cu acuzații că nu au investigat cu simț de răspundere dispariția primelor femei. Principalul partid de opoziție din Cipru, AKEL, a cerut demisia șefului poliției și a ministrului Justiției.

”O indiferență fără precedent a fost arătată pentru că acești oameni nu erau ciprioți la origine, ci au venit din țări străine”, a spus liderul AKEL, Andros Kyprianou.

Până acum, corpurile a trei femei filipineze au fost găsite și două lacuri sunt verificate pentru găsirea rămășițelor celorlalte femei.

Suspectul, un ofițer de armată grec-cipriot în vârstă de 35 de ani, Nicos Metaxas, se află în custodia poliției.

Cum au ieșit la iveală lucrurile

Luna aceasta, corpurile a două femei, Marry Rose Tiburcio, 38, și Arian Palanas Lozano, 28, ambele filipineze, au fost descoperite. Dispariția lor a fost raportată anul trecut.

După urmărirea mesajelor lui Tiburcio, un ofițer a fost arestat sub suspiciunea de crimă.

La început acesta a negat uciderea unei a treia femei, Maricar Valtez Arquiola, 31, care a fost dată dispărut din 2017, dar și-a schimbat declarația și a mărturisit că a omorât șapte femei și fete în ultimii trei ani.

După arestarea sa, ucigașul le-a arătat anchetatorilor un puț de mină unde au fost găsite corpurile a unei femei nepaleze și a unei femei din India.

Autoritățile acum mai caută corpurile celor două românce.

Potrivit Cyprus Mail, victimele românce sunt Livia Florentina Bunea (36 de ani) și fiica ei, Elena Natalia Bunea, care au dispărut din casa lor din Ayios Pavlos pe 30 septembrie 2016. O persoană care le cunoștea a declarat la televiziunea de stat că la acea vreme prietenii lor au devenit îngrijorați așa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor, în mobila apartamentului.