O procuroare de la Parchetul General s-a sinucis aruncându-se de la etajul cinci al instituției, transmite Digi 24. Un apel la 112 a anunțat că o femeie amenință că sare de la etajul cinci al sediului central al Parchetului General. Până la sosirea forțelor de intervenție, femeia s-a aruncat în gol și a murit pe loc.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 14.05 Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că ea avea mai multe probleme de sănătate, suferind de depresie și ar fi fost nemulțumită de când a fost înlocuită din funcția de purtător de cuvânt al Parchetului General.Ea a muncit ca procuror la Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa vreme de aproape 17 ani. Bulcu nu era procuror operativ și nu a instrumentat în Parchetul General niciun dosar de urmărire penală.

UPDATE 13.50 Mesajul transmis de Parchetul General după eveniment: ”În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viață colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice.”

Primele informații arată că gestul ei ar fi putut fi provocat de o boală de care suferea.

Femeia avea 53 de ani și a fost timp de zece ani șefa biroului de relații publice din Parchetul General.

Șefa serviciului de ambulanță București, Alice Grasu, a precizat la Antena 3 că apelul la 112 a fost făcut la ora 11.33, iar ambulanța a ajuns în 9 minute, dar ”rănile suferite erau incompatibile cu viața”.

Potrivit ISU București-Ilfov, victima s-ar fi aruncat de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, fiind declarat decesul.

La fața locului se deplasează Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei și un procuror criminalist pentru a declanșa cercetările în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Acest deces vine la aproximativ o lună și jumătate după ce un procurorul Tamas Schiffbeck, fost șef al DNA Timișoara, s-a sinucis aruncându-se de la etajul al șaselea al clădirii Direcției Naționale Anticorupție.

Ramona Bulcu era membră a Asociației Magistraților din România, a Asociației Procurorilor din România și a Fundației Colegiul Național de Apărare. Ea a absolvit în 1995 Facultatea de Drept din București, iar din 1996 și până în 2003 a fost procuror la mai multe secții civile, începând cu cea din Judecătoria Sector 4 și până la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Ea a rămas apoi la ÎCCJ, dar cu diferite funcții la biroul de informare publică și relații cu presa.