Liderul PLUS, Dacian Cioloș, îi reproșează, voalat, președintelui Klaus Iohannis faptul că nu a inclus în întrebările de la referendum și interdicția ca Parlamentul să adopte măsuri antijustiție, așa cum s-a întâmplat ieri cu modificarea codurilor penale.

Dacian Ciolos la Digi24Foto: Captura Digi 24

”Lupta anticorupție nu trebuie oprită. Acest Parlament trebuie să primească un mesaj clar din partea cetățenilor că ceea ce fac de doi ani nu îi reprezintă și nu face bine țării. Am cerut și așteptat acest referendum de doi ani. E bine că președintele a luat această decizie. Întrebările pe care referendumul le adresează românilor trebuie să le dea ocazia de a se exprima pe ansamblul măsurilor antijustiție luate de PSD-ALDE, inclusiv în ceea ce privește modificările aduse Codurilor, ieri, în Parlament”, a transmis fostul premier, pe Facebook.

Totuși, el îndeamnă alegătorii să vină la vot: ”Haideți la vot! Haideți la referendum! Haideți să arătam ce pot cetățenii români și cum suntem cu adevărat”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, prin intermediul purtătorului de cuvânt, cele două întrebări pentru referendumul pe justiție din 26 mai.

Românii sunt chemați să răspunde cu "Da" sau "Nu" la următoarele întrebări:

  • Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție?
  • Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?