Ministrul de Interne, Carmen Dan, cere Comisiei de analiză a doctoratelor din Academia de Poliție să facă publice argumentele deciziei prin care a stabilit că teza de doctorat a șefului Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, nu este plagiată. Ea amenință că următorul pas va fi să sesizeze "autoritățile îndreptățite", pentru că nu va gira ascunderea sub preș a gunoiului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carmen Dan - aflată în conflict cu Cătălin Ioniță, după ce acesta a acuzat-o de minciună - a reacționat printr-un mesaj pe Facebook după decizia Comisiei de analiză a doctoratelor din Academia de Poliție, care a stabilit că șeful DGA nu a plagiat.

"Vreți să scoateți adevărul la lumină sau să lăsați impresia că aplicați principiul <>? Având în vedere că internetul este plin de postări ale unor jurnaliști care arată similitudini serioase între pasaje întregi din diferite teze de doctorat aflate în evaluarea Comisiei de etică, apreciez că Academia de Poliție trebuie să facă publice argumentele deciziilor acestei Comisii”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Potrivit acesteia, Comisia de Etică funcționează sub autonomie universitară, astfel că unul dintre principiile care trebuie respectate este transparența, iar în lipsa acesteia "am putea rămâne toți cu impresia că aceste decizii reprezintă doar înțelegeri între colegi care poartă aceeași uniformă".

Ea avertizează că această ieșire publică este doar primul pas pe care îl face, următorul fiind să sesizeze "autoritățile îndreptățite", pentru că nu va "gira ascunderea sub preș a gunoiului.

Despre ofițerul suspectat că a amenințat-o pe Emilia Șercan

În postarea sa, ministrul de Interne a vorbit și despre ofițerul suspectat că ar fi amenințat-o cu moartea un jurnalist: "Nu pot să nu vorbesc despre dezgustul și dezamăgirea pe care le trăiesc de când am aflat că un ofițer al Academiei de Poliție este cel suspectat că a trimis mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan. De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală și nu doresc să credeți că stabilesc vinovății în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituții au multe explicații de dat. Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care îl întrețin în principala instituție de învățământ care formează ofițeri de poliție. Probabil că este nevoie de mult mai mult timp pentru a învinge rezistența celor care se complac într-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, însă nu știu dacă cei onești din sistem mai au răbdare!”.

Precizările vin după ce Comisia de analiză a doctoratelor din Academia de Poliție a stabilit că teza de doctorat a directorului Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, nu este plagiată, acesta menținându-și titlul de doctor, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Ioniță.

Comisia de analiză a doctoratelor din Academia de Poliție a stabilit că teza de doctorat a directorului Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță, nu este plagiată. Press One scria în ianuarie că toată lucrarea lui Ioniţă (de 196 de pagini), "Criminogeneza infracțiunilor cibernetice", este plagiată. Cătălin Ioniță își va menține titlul de doctor cel puțin deocamdată, pentru că, potrivit jurnalistei Emilia Șercan, această comisie din cadrul Academiei nu are decât un rol consultativ, respectiv de a emite puncte de vedere. Decizia de plagiat o ia CNATDCU.