​Ministrul de Interne, Carmen Dan, continuă războiul cu șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) și cu fostul premier Mihai Tudose, pe care îl numește "bădăran, oportunist și securist". "Este plină politica românească de domnișori din ăștia frustrați", a comentat Carmen Dan despre Mihai Tudose.

Mihai Tudose si Carmen DanFoto: Agerpres

Carmen Dan, pe care șeful DGA, Cătălin Ioniță, a acuzat-o de minciună, a spus, marți dimineață, că nu vrea să lungească acest subiect, susținând că Ioniță "și-a dorit să devină un personaj și a prins culoar".

Ministrul de Interne a ținut însă să răspundă atacurilor fostului premier Mihai Tudose, pe care l-a numit "bădăran, oportunist și securist".

"Este plină politica românească de domnișori din ăștia frustrați care știu să lupte bărbătește cu femeile, jignind. Un bădăran, un oportunist și securist, nu neapărat în acestă ordine", l-a calificat Dan pe fostul premier Tudose.

De asemenea, ea i-a catalogat pe Tudose și Ioniță "doctori în fariseism", făcând referire la titlurile de doctor ale acestora și la acuzațiile de plagiat.

La un an de la scandalul în urma căruia Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de premier, Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției General Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, a cărui numire la șefia Poliției a declanșat furtuna politică de la începutul lui 2018, o acuză pe Carmen Dan că a mințit.

Ieșirea lui Ioniță vine la câteva zile după ce, în urma bilanțului DGA, ministrul de Interne a anunțat că vor fi schimbări la nivelul Direcției, reproșând că activitatea acesteia a vizat în proporție de doar 10% angajații ministerului.

Duminică seară, Cătălin Ioniță a transmis o scrisoare deschisă în care susține că schimbările îl vizează de fapt pe el. Mai mult, el o acuză pe Carmen Dan de "prezentarea mincinoasă făcută în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române”.

În replică, ministrul a calificat drept "duplicitar” comportamentul lui Ioniță.

Imediat, fostul premier Mihai Tudose a acuzat-o din nou de minciună pe Carmen Dan."Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan”, a scris el pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:Carmen Dan vs. Cătălin Ioniță și Mihai Tudose. Cine minte? Cronologia unui scandal care s-a încheiat cu demisia unui premier și demiterea șefului poliției