Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, sunt audiați luni la DNA, în legătură cu modul în care au fost folosiți banii din subvenția primită de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă. La intrarea la DNA, Ștefănescu și Drăghici au susținut că ancheta procurorilor este "abuzivă și pe lângă Constituție". La începutul acestei luni, DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, acuzat că și-ar fi însușit în scop personal 380.000 de euro din subvenția acordată partidului.

Dragnea si StefanescuFoto: AGERPRES

UPDATE 14.50 Ștefănescu, a susținut, la ieșirea de la DNA că are informații că vor fi chemați pe rând în fața procurorilor mai mulți membri din conducerea PSD.

"Urmează să luăm și noi o decizie în ceea ce privește acest abuz. S-ar putea să facem niște reclamații în sensul acesta. Este foarte posibil, ne vom însoți și avocații partidului pentru că așa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice și pentru democrația din România. (...)", a afirmat Codrin Ștefănescu. Întrebat dacă va depune reclamații la Secția pentru Investigații a Infracțiunilor din Justiție, secretarul general PSD a spus că "este foarte posibil".

Codrin Ștefănescu a susținut că Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi sunt singurele instituții în măsură să verifice modul în care partidele cheltuiesc banii din subvenția de la AEP, iar aceste două instituții "chiar își fac treaba".

"Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viața partidului. (...) Nu aș vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziție", a declarat secretarul general al PSD.

El a mai susținut că ancheta DNA este "ilegală și pe lângă Constituție".

"Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA", a mai spus Ștefănescu.

Întrebat de jurnaliști care e oportunitatea ca Mircea Drăghici să își cumpere casă sau mașină din subvenția de la AEP, așa cum spun procurorii, Drăghici a intervenit și a susținut că sunt "minciuni incredibile".

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au stat la DNA câteva minute.

În 3 aprilie, DNA a anunțat oficial că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.