Procurorul DNA Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi, care a demisionat din această funcție în urmă cu o lună, va lucra la Parchetul General, începând cu 1 iulie.

Marius IacobFoto: Agerpres

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, ca procurorul Marius Iacob să își înceteze activitatea la DNA, începând cu 1 iulie.

De asemenea, CSM i-a aprobat transferul la Parchetul General.

Marius Iacob a fost prim procuror-șef adjunct al Parchetului General, iar în iulie 2013 a devenit adjunctul Laurei Codruța Kovesi la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, el fiind propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Iacob a candidat pentru postul de procuror-șef al DNA, după revocarea Laurei Kovesi, dar a fost respins de Tudorel Toader.

În 19 martie, procurorul Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al procurorului-șef DNA, după ce instanța supremă a admis o acțiune disciplinară a Inspecției Judiciare și a decis ca el să fie sancționat cu avertisment.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție se referea la o abatere discipliniară realizată de Marius Iacob în legătură cu reprezentarea Direcției în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Mihaiela Iorga Moraru a fost revocată de la DNA, după un conflict cu Laura Kovesi.