Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Constanța, că nu a primit scrisoarea de la Călin Popescu Tăriceanu, prin care acesta cere susținerea liberalilor în demersul de revocare a lui Augustin Lazăr, dar spune că inițiativa oricum îl găsește pe procurorul general la final de mandat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflat, duminică, la Constanța, unde a participat la întâlnirea cu aleșii locali și candidați PNL pentru alegerile europarlamentare pentru regiunea de sud-est, Ludovic Orban a fost întrebat și despre apelul făcut de Călin Popescu Tăriceanu.

"Cine e Tăriceanu?”, a întrebat el mai întâi, spunând apoi că nu știe despre scrisoarea liderului ALDE.

"Nu primesc niciun fel de misive de la el”, a explicat liderul liberal, potrivit Mediafax.

Orban a mai comentat pe acest subiect că lui Augustin Lazăr oricum îi expiră mandatul de procuror general.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis duminică o scrisoare deschisă liberalilor prin care le cere să susțină demersul său de demitere a lui Augustin Lazăr, pe care îl califică drept "fost torționar – fie și moral – însărcinat de comuniști să mențină după gratii criticii regimului". El face apel la PNL să îl convingă pe Klaus Iohannis "să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temnițele comuniste" și să semneze revocarea procurorului general.