Andrei Ursu: Dacă a făcut o „regretabilă confuzie” Tăriceanu să dezvăluie cine era acel „alt student înalt, subțire și brunet” care i-ar fi destăinuit ca tatăl său a fost ucis de Securitate

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:50 Actualitate | Esenţial


Andrei Ursu
Foto: Agerpres
Andrei Ursu îi răspunde lui Călin Popescu Tăriceanu, care a susținut că afirmațiile făcute de el privind fiul disidentului au fost o ”regretabilă confuzie”, acuzând faptul că liderul ALDE vine cu o ”pretinsă explicație” ce nu este, de fapt, decât ”o nouă aserțiune nefondată a politicianului”.

Tăriceanu, care declarase joi seară la Digi 24 că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise "cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa, a recunoscut vineri că, de fapt, nu l-a cunoscut pe fiul disidentului.

”Dacă a făcut o 'regretabilă confuzie', îl invit pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu să dezvăluie public cine era acel 'alt student înalt, subțire și brunet' care i-ar fi destăinuit că tatăl său ar fi fost ucis în închisoare de Securitate în 1985. Ar fi absurd să nu fi știut cum îl chemă pe acel ipotetic student, mai ales în condițiile în care domnia să singur spune că în facultate cazul lui Gheorghe Ursu era “intens comentat”. Să înțelegem deci că a cunoscut pe fiul unui alt disident Ursu ucis de Securitate în închisoare?”, îi răspunde fiul disidentului.

Scrisoarea lui Andrei Ursu:

”Stimați prieteni,
Mă simt obligat să răspund public scuzelor pe care mi le-a trimis domnul Călin Popescu-Tăriceanu sub pretextul unei “regretabile confuzii”, atât pentru faptul că domnia să a făcut publică scrisoarea pe care mi-a adresat-o, cât mai ales pentru că nu văd în ea decât o neverosimilă și lamentabilă cramponare în încercarea de a se asocia, fără vreo bază reală și legătură directă, cu cauza dizidenților din anii ‘80.

1. Pretinsa explicație "că e vorba de un alt student” cu o “dramă similară", că "au mai fost, poate, destui în acele vremuri" este o nouă aserțiune nefondată a politicianului. Nu se cunoaște vreun alt caz de dizident ucis în închisoare de Securitate în 1985 (și nici în anii adiacenți).

2. Dacă a făcut o regretabilă “confuzie”, îl invit pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu să dezvăluie public cine era acel “alt student înalt, subțire și brunet” care i-ar fi destăinuit că tatăl sau ar fi fost ucis în închisoare de Securitate în 1985?

3. Ar fi absurd să nu fi știut cum îl chemă pe acel ipotetic student, mai ales în condițiile în care domnia să singur spune că în facultate cazul lui Gheorghe Ursu era “intens comentat”. Să înțelegem deci că a cunoscut pe fiul unui alt disident Ursu ucis de Securitate în închisoare?

(Ar fi trebuit că această persoană să și semene cu mine – atâta vreme cât legat de cazul tatălui meu eu însumi am apărut ocazional în mass-media începând din ’90, deci în aceste "mai multe decenii" de când domnul Tăriceanu pretinde că ne confundă).
4. E aiuritoare pretenția domnului Călin Popescu-Tăriceanu că nu ar vedea "ce capital politic” ar fi putut obține “doar relatând o discuție de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident", când tot domnia sa continuă, în aceeași scrisoare pe care mi-a adresat-o, atacurile împotriva Procurorului General pentru că acesta ar fi fost "angrenat în prigonirea opozanților regimului comunist", și încadrându-l în "sistemul paralel și nelegal de putere".

Dacă domnul Călin Popescu-Tăriceanu se preface că nu vede miza politică a propriului demers, eu cred că poporul român nu suferă de aceeași miopie și o vede. Voi încerca însă să i-o explicitez domnului Președintele al Senatului din nou:
Domnia sa a încercat să profite de numele tatălui meu și încearcă în continuare din răsputeri să își asocieze abuziv numele pătat în dosare de corupție cu cel al unui dizident ucis de Securitate, exclusiv pentru a-l ataca, de pe o poziție de “apropiat al opozanților”, pe Procurorul General, pe care-l acuză de “prigonirea opozanților”.

(Aceiași parazitare a cauzei adevăraților dizidenți anti-ceaușisti o văd și în campania PSD, un partid sub a cărui guvernare un torționar al tatălui meu a ajuns colonel, dosarele de la Securitate ale tatălui meu erau ascunse sau falsificate, ce mai rămăsese din jurnalul tatălui meu a fost distrus, securiști condamnați pentru poliție politică au ajuns generali în SRI, iar justiția PSD-istă, cu adevărat “paralelă” cu dreptatea, i-a acoperit pe torționarii Pirvulescu și Hodis, care abia astăzi sunt judecați pentru crime împotrivă umanității).

Este știut de toată lumea că domnul Călin Popescu-Tăriceanu este nu doar din ultimele zile, de când cu Aiudul sau Dosarul Revoluției, în acest război cu Procurorul General și cu “sistemul paralel și nelegal de putere”, respectiv DNA-ul. Și anume, de când politicianului ALDE i-au fost descoperite actele de corupție și DNA-ul i-a făcut dosare în acest sens. Deci nu pentru vreun rol în dosarele opozanților anti-comuniști sau în cel al Revoluției îl atacă domnul Călin Popescu-Tăriceanu pe Augustin Lazăr de câțiva ani încoace. Îl atacă pentru că acesta din urmă s-a luptat să fie pedepsite actele de corupție ale politicienilor din România. Evident, și cele ale domnului Călin Popescu-Tăriceanu".

CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12046 vizualizari

 • +34 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:53)

  [anonim]

  • +14 (16 voturi)    
   Prezidentziabilul Motocicleanuu (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 12:12)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui

   Si a Dat Examenul de Neo Securist in aceasta Poveste, ma intreb daca Liviu Dragnea , prietenul sau de aliantza il va vota !
   • +3 (5 voturi)    
    nu e doar vina lui, minciuna nu e grava pe aici (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 17:34)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    "si minciuna e vorba".
    Minciuna, ipocrizia, fac parte din cotidianul romanesc.
    Asta se intampla cu poparele care nu pun pret pe morala, sunt destinate la saracie si inapoiere.
 • +33 (35 voturi)    
  Respect Andrei Ursu (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:03)

  Heissnachricht [utilizator]

  Nici o grija, va gasi Tariceanu cu ajutorul neprecupetit al televizunilor aservite, o grupa intreaga de studenti, nu doar unul. Si asta si pentru faptul ca se vor gasi chiar si voluntari pentru asta.
  • +10 (10 voturi)    
   S-o faca (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 14:24)

   Cindrel [utilizator] i-a raspuns lui Heissnachricht

   Cu siguranta nu-i in stare inividul sa faca dovada ca a facut o confuzie, JEGOriceanu a vrut sa faca un profit electoral. Mizerie umana si atat !.
 • +29 (29 voturi)    
  ce diferenta (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:12)

  anonim3 [utilizator]

  Tot respectul pentru Andrei Ursu.
  Si ce jigodie Tariceanu, care otraveste spatiul public din 1990 incoace, gol pe continut si mincinos zi de zi.
  Si, din pacate, protocolar al doilea om in stat, prin voia alegatorilor (si absentilor) din 2016 si prin gratia lui Liviu Dragnea, il capo di tuttti capi.
 • +28 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:16)

  [anonim]

 • +31 (31 voturi)    
  Tariceanu (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:17)

  modream [utilizator]

  este doar o jigodie, fara nici un fel de coloana, care ar fi ajuns un nimeni daca nu capusa Romania.
 • +24 (24 voturi)    
  Ce credea licheaua , ca dnul Andrei Ursu e altceva (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:54)

  deval [utilizator]

  decat fiul tatalui sau ? Credea ca va primi in schimbul tacerii vreo ciosvarta de la partidul fantoma, care a aflat ca e partid dupa ce psd l-a bagat in traista voturi ? Membrii Alge sunt aceeasi Ciuma Rosie , poate si mai veroasa care a obtinut un loc mai in fata in cleptocratia actuala !!
 • +25 (25 voturi)    
  Minunat! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:58)

  Prostu' satului [utilizator]

  Fac pariu ca "incidentul", abjectia minciunii pe care a spus-o Tariceanu, evidenta chiar si pentru cei mai grei de cap, il va costa, pe el si ALDE, multe procente, incepand poate chiar de la europarlamentare.

  Bravo si multumesc, Andrei Ursu, pentru demnitate si fermitate!
 • +24 (24 voturi)    
  Nu poate (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Nu poate pentru că s-ar auto- desconspira că imediat l-a si turnat la Secu. Oricum, e una din cele mai jalnice si ticaloase figuri din politica româneasca, cu misiunea de a sparge opozitia si a instaura Diktatua Penalilor (conform ordinelor primite de la cei in slujba cărora este).
 • -14 (18 voturi)    
  Hai ca sunteti tari! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:46)

  DanTeo [utilizator]

  Cu ce l-ati prins pe junior?
  • +8 (12 voturi)    
   L-au prins ... (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 12:45)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui DanTeo

   .. cu demnitatea, curajul si lipsa de compromis!

   Voi cu l-ati prins pe tradiceanu? Sa enumar cateva "atuuri", ca sa nu te obosesti prea tare: minciuna, furt, lasitate, lipsa unor valori morale, lipsa de caracter ...
 • +15 (15 voturi)    
  Zile-le Andrei .. (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:54)

  Alius [utilizator]

  . borfasilor si aparatorilor lor, care brusc au devenit sensibili la dramele anticomunistilor. PSD un partid comunist, plin de borfasi, continuatorul celor care i-au bagat in inchisori si i-au schingiuit pe dizidenti si care acum vrea sa para ca apara o cauza. Mai mare ticalosie ca asta nu exista.
 • +15 (15 voturi)    
  mirare (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 12:23)

  Ilidia [utilizator]

  Va mira, cumva, comportamentul lichelei poreclite in fel si chip de catre romani si nu degeaba. Un ticalos care-si zice liberal si s-a lipit de PSD...
 • +13 (13 voturi)    
  Hai la multi ani Antoane! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 12:41)

  tddrg [utilizator]

  Iarasi ma simt nevoit sa spun ca eu il cred pe Tariceanu.
  Iata de ce: Nu e vorba de Gheorghe Ursu ci de Petrache Lupu. Si nu e vorba de Facultatea de Constructii din Bucuresti ci de Carciuma din Maglavit. In ce priveste destainuirea, era vorba despre o viziune. Si nu despre beciurile Securitatii ci despre pivnitele Cramei locale... Dupa cum vedeti situatii foarte asemanatoare. Eroarea este pardonabila si de inteles....
  • +6 (6 voturi)    
   Dinescule (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 14:12)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui tddrg

   )))) Lacrimi si Sfintzi breh ))))
 • +7 (7 voturi)    
  bravo! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 16:35)

  placutesuedeze [utilizator]

  un mare "bravo" d-lui andrei ursu, pentrru lecția de demnitate!
  lichelelor trebuie să li se arunce în față lichelismul, cu vîrf și îndesat!
  pentru că scursurile se bazează pe lipsa de reacție a celor agresați!
 • -3 (3 voturi)    
  Sustinerea indirecta a lui Lazar (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 23:58)

  Costin_eng [utilizator]

  Opiniile politice NU trebuie sa faca obiectul niciunei dispute, in afara implicarii active in politica (in logica Damboviteana), nici aici nefiind OK daca ne raportam la faptul ca lupta politica trebuie sa se concentreze pe programe de guvernare, NU pe cine calareste justitia, procurorii sau serviciile ptr a le "asmutii" impotriva celorlalti. In virtutea logicii formale, este OK ca Andrei Ursu sa fie un fan al #rezist sau al partidelor ce sustin acest curent de opinie. Ceea ce este total rupt de logica este urmatorul lucru: a-i sustine (in mod indirect) pe cei care fac eforturi sa-l spele pe Lazar de trecutul sau securisto-comunist reprezinta ptr. Andrei Ursu un gest de acceptare ca ceea ce i-a facut securitatea lui taica-sau a fost OK!
  Bizara chestiunea. Este In regula sa nu-l agreezi pe Tariceanu dar NU sa-l aperi pe Lazar. A-l apara pe Lazar este ca si cum ai scuipa pe memoria celor ce au infundat, si cei mai multi au murit, in temnitele comuniste! Cei ce l-au "aranjat" pe taica-sau au fost oameni cu mentalitatea, obiceiurile si grobianismul lui Lazar!
  Ignorarea istoriei este dovada inconsistentei intelectuale, oricum s-ar numi si orice ar invoca cel ce o face!
  • +1 (1 vot)    
   atentie... (Duminică, 14 aprilie 2019, 10:04)

   vizirul [utilizator] i-a raspuns lui Costin_eng

   te afli intr-o grava confuzie,sau te faci a nu intelege faptul ca Augustin Lazar ca orice procuror din regimul trecut indeplinea un act pur administrativ in acele comisii de eliberare din detentie, alaturi de multi alti membrii desemnati,pe baza informatiilor furnizate de organele de forta ale vremii, iar o eventuala opzitie formala la o propunere de eliberare era anulata de restul majoritatii.Totul era o simpla formalitate,o forma fara fond pentru a crea aparenta de legalitate,iar lucrurile erau hotarate in alta parte.Te faci ca nu stii toate astea si clamezi neadevaruri preluate de la A3?
  • +1 (1 vot)    
   Ia de aici (Luni, 15 aprilie 2019, 8:18)

   Heissnachricht [utilizator] i-a raspuns lui Costin_eng

   un exemplu de ignorare a istoriei: https://evz.ro/ceahlaul-literaturii-a-condamnat-oameni-la-moarte.html


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by