Istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, spune că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut ”peste rând” dosarul tatălui său adoptiv, Amedeo Lăzărescu. ”Normal ca îl vreți peste rând, că nu o să stați ca restul foștilor deținuți politici care vin după ce au mers noaptea întreagă cu trenul. Sunteți obișnuit să nu stați la coadă pentru nimic”, scrie Hodor pe Facebook.

Amedeo LazarescuFoto: YouTube

”De data asta sunt de acord. Luați-l peste rând. La super-urgență. Și citiți-l in liniște. Veti descoperi ce însemna să distrugi vieți și să fii o unealtă pe bani a Securității”, spune istoricul într-o postare în care acuză și ”minciuna grosolană” a lui Tăriceanu, care a spus aseară că l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu.

”Cât despre mine, nu știu de ce să fiu mai îngrijorat: de micimea dumneavoastră morală sau de faptul că vreți sa fiți președintele acestei țări?”, mai notează Mădălin Hodor.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la Digi 24, că Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, i-a fost student și că îi împărtășise "cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student, afirmând că "a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică" și că "vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident". El îl mai acuză pe Tăriceanu de "manevră politicianistă dezgustătoare".