Tăriceanu: Andrei Ursu mi-a fost student / Ursu: O manevră dezgustătoare. Vrea să se asocieze în acest mod abject cu memoria unui disident

de MH     HotNews.ro
Vineri, 12 aprilie 2019, 10:02 Actualitate | Politic


Tariceanu
Foto: AGERPRES
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la Digi 24, că Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, i-a fost student și că îi împărtășise "cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student, afirmând că "a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică" și că "vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident". El îl mai acuză pe Tăriceanu de "manevră politicianistă dezgustătoare".

"Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare - știți toată istoria - mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui. Urmă să-și pregătească examenul de diplomă...”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care se vorbea despre Augustin Lazăr, a cărui demitere este cerută insistent în ultimele zile de ALDE pe motiv că în anii comunismului actualul procuror general, în calitate de preşedinte al Comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Arad, a dat aviz negativ eliberării anticipate a deţinutului politic Iulius Filip.

Andrei Ursu: Nu l-am cunoscut niciodată pe Tăriceanu. O insalubră manevră oportunistă

Andrei Ursu a reacționat spunând că nu l-a cunoscut niciodată pe Tăriceanu, că nu i-a fost student și că afirmațiile liderului ALDE "sunt în întregime false”.

"Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru. Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București. La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai erau student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă. Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”, a transmis Andrei Ursu pentru Digi 24.

Fiul lui Gheorghe Ursu consideră că aceste afirmații nu sunt efectul "unei memorii defecte" a lideruui ALDE, ci este vorba despre "o manevră politicianistă dezgustătoare”.
"Faptul că domnia să pretinde că eu aș fi venit la el să-i <<împărtășesc>> subiectul uciderii în închisoare a tatălui meu, disidentul Gheorghe Ursu, găsesc că este o manevră politicianistă dezgustătoare. Nu mi se pare efectul unei memorii defecte. Orice om care a trăit în perioada dictaturii ceaușiste și a terorii Securității știe că a discuta cu cineva despre acest subiect însemna cu necesitate ca acea persoană să-mi fie foarte apropiată. Mai mult, să fi avut încredere totală în el că nu mă va turna Securității”, precizează Andrei Ursu.

El îl acuză pe Tăriceanu că "a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică", dorins "să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident".

"Nu e plauzibil, deci, că pe domnul Tăriceanu îl înșală memoria. Aceste lucruri nu se uită și cu atât mai puțin pot fi construite <<din greșeală>>, printr-o festă a unor amintiri în derivă. Este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică. El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident. Se erijează nu doar într-un profesor al meu (care n-avea cum să fie), dar - printr-o insalubră manevră oportunistă - chiar într-un apropiat al meu, deosebit de intim, în care aș fi avut atâta încredere, încât să-i fi confiat informații despre soarta tatălui mei ucis de Securitate!”, acuză fiul disidentului anticomunist.
"Cu atât mai mult cu cât minciuna este enunțată cu o figură fermă și un aplomb - de o mare forță de "convingere" - care mă face să mă gândesc cu înfiorare la modul cum și-a construit cariera acest politician, a cărui credibilitate pare că se bazează pe acest tip de aplomb. Dat fiind contextul interviului în cauză, nu pot să nu asociez fabulația domnului Tăriceanu legată de mine și de memoria tatălui meu cu interesele de moment ale politicianului Tăriceanu. Mi se pare evident că domnia sa încearcă să se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru în totalitate inventat), pentru a-și câștiga o jalnic de nemeritată credibilitate în atacurile sale - și acestea, în cea mai mare parte, false - împotriva procurorului general”, mai arată Andrei Ursu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.12514 vizualizari

 • +38 (42 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:12)

  [anonim]

  • +40 (42 voturi)    
   Ce imbecil (Vineri, 12 aprilie 2019, 11:01)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui

   Minte intr-o situatie cand se verifica simplu ca minte. Curios cum va motiva minciuna. E deja senil Tariceanu.
   • +27 (27 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 12 aprilie 2019, 11:34)

    qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui Frank777

   • +10 (10 voturi)    
    Nu e nici prima (Vineri, 12 aprilie 2019, 14:24)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    si nici ultima oara cand pitecantropul asta face ceea ce face. Are si radacini, vezi amedeu ce lepra a fost.
    Asa tata, asa fiu, asa educatie.
    Se dadea liberal...
    E mai degraba... libertin.
    Ce sa ceri de la unul care voteaza famila traditionala cu... 7 neveste?
  • +28 (28 voturi)    
   Colaborator al Securitatii (Vineri, 12 aprilie 2019, 11:48)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui

   CTP a povestit la Digi24 ca in 1998 a participat la o emisiune la TVR impreuna cu Dan Amedeo Lazarescu.
   In acea emisiune, Dan Amedeo Lazarescu a povestit ca in anii '50 a fost informator al Securitatii, iar in urma delatiunilor sale, prieteni de-ai sai au fost arestati. Lazarescu a precizat insa ca banii pe care i-a primit de la Securitate, pentru delatiunile sale, i-a dat familiilor prietenilor arestati.
   Acesta este Calin Popescu Moliceanu, care se lauda ca a avut in familie persoane persecutate.
   In mod sigur si Moliceanu a fost informator al Securitatii.
 • +49 (51 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:12)

  [anonim]

 • +44 (46 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:17)

  [anonim]

  • +28 (30 voturi)    
   la ultimul sondaj a luat 23% (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:42)

   olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui

   ma intreb cu stupoare cum acest ipocrit, mincinos, hot si oportunist mai convinge lumea in 2019. Chiar asa da naivi sunt oamenii?
   • +9 (9 voturi)    
    da, chiar asa! (Vineri, 12 aprilie 2019, 13:46)

    gwolf [utilizator] i-a raspuns lui olariub2005

    nu naivi, prosti de-a dreptul. NU trebuie ocolit adevarul.
    Si mai adauga la epitete si curvar. Stie dumnealui, o adresa din sectorul 1 al capitalei inchiriata in scopurile de "reculegere" politica.
    Un jeg ipocrit
   • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 aprilie 2019, 14:47)

    [anonim] i-a raspuns lui olariub2005

 • +30 (32 voturi)    
  calin (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:32)

  tusnami [utilizator]

  e pe jumatate senil si 100% grandoman. cine are ochi sa vada, vede usor pe sub stratul subtire de poleiala de politician intelectual mediator.

  ce inseamna bani de securisti, altfel nu avea niciodata partidul alde mai mult de cat, 1%? 1.5%?
 • +42 (44 voturi)    
  Mare caracter... (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:46)

  tddrg [utilizator]

  Eu il cred pe Tariceanu. Ca si eu am fost studentul lui Isaac Newton si profesorul lui Albert Einstein... De fapt Teoria aia de-i zice lumea a Relativitatii, de la mine o stie Einstein... Eheee he.... Ce vremuri...
  • +8 (8 voturi)    
   genial :)))))) (Vineri, 12 aprilie 2019, 12:01)

   Cantacuzino [utilizator] i-a raspuns lui tddrg

   .
  • +11 (11 voturi)    
   Mane, (Vineri, 12 aprilie 2019, 13:15)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui tddrg

   Minți moșule, cu nerușinare, Newton nu preda niciodată, trimitea un asistent. Eu il cunoșteam pe asistent ca ma duceam la pescuit cu el. Acuma a iesit la pensie si a emigrat in Cuba sa studieze găurile negre de acolo.
 • +26 (28 voturi)    
  Tăriceanu a început puparea la moaște. (Vineri, 12 aprilie 2019, 10:50)

  asavreau [utilizator]

  Să fim atenți la aberațiile lui Tăriceanu.Deci Ursu a fost studentul lui și care-i meritul lui Tăriceanu.?Probabil că avea idei fixe ca și acum,cu cât îmbătrânește își arată adevăratul caracter.Tăriceanu pupă la moaște și ar vrea să fie pupat în cour,dar nu are loc de Dragnea.
 • +17 (17 voturi)    
  Și ce materie preda la Construcții? (Vineri, 12 aprilie 2019, 11:10)

  nick24 [utilizator]

  chiar e de știut!
  Economie politică?
 • +14 (14 voturi)    
  Și ce materie preda la Construcții? (Vineri, 12 aprilie 2019, 11:10)

  nick24 [utilizator]

  chiar e de știut!
  Economie politică?
  • +7 (7 voturi)    
   Materia numita (Vineri, 12 aprilie 2019, 13:58)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   "Cum sa devii mitoman de success"!
 • +19 (19 voturi)    
  tariceanu (Vineri, 12 aprilie 2019, 12:12)

  sile1 [utilizator]

  Baiatul asta a inceput sa se senilizeze.
  Ar putea fi o explicatie pentru cele declarate la Digi 24.

  A doua explicatie ar fi aceea ca e un mincinos patologic si un manipulator de joasa speta.

  A treia explicatie ar fi ca a inceput sa se senilizeze si e si un mincinos patologic. Alta varianta nu exista .

  Iar unul ca el vrea sa fie Presedintele Romaniei.

  Fereste-ne Doamne !
 • +10 (10 voturi)    
  evident are si doctoratul (Vineri, 12 aprilie 2019, 12:43)

  sareta [utilizator]

  Asta are sigur doctoratul in manevre dezgustatoare,doar s-a calificat cu biletelul roz-chilotiu.....
 • +8 (8 voturi)    
  Interesant e ca .. (Vineri, 12 aprilie 2019, 14:20)

  Alius [utilizator]

  .. aparatorii borfasilor nu au nimic de zis despre acest subiect. Dar la un articol despre Lazar, apar cu zecile sa-i ceara demisia si daca ii abordezi si-i intrebi cum de nu au nimic de zis despre un tradiceanu, despre un todurel, un ciorbea, ei iti raspund ca "discuta la subiect". Si intotdeauna numai despre subiectul care le convine.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by