UPDATE O nouă amânare la Curtea Constituțională a deciziei privind completurile specializate de la instanța supremă / Dacă CCR acceptă sesizarea, sentinţele din prima instanţă ar putea fi desființate

de MH     HotNews.ro
Joi, 11 aprilie 2019, 8:00 Actualitate | Esenţial


CCR
Foto: Facebook
Curtea Constituțională a amânat din nou joi decizia asupra sesizării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dacă judecătorii constată un conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, așa cum a cerut Iordache, sentinţele din prima instanţă ar putea fi contestate și desființate, iar procesele s-ar putea relua de la zero. De asemenea, o astfel de hotărâre l-ar putea scăpa pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive.

UPDATE 11.30: CCR a anunțat oficial amânarea unei decizii: "În ziua de 11 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale (...) a reluat deliberările asupra cererii formulate de președintele Camerei Deputaților de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, constând, în esență, în refuzul explicit al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a aplica o lege adoptată de Parlament și a dispus amânarea pronunţării pentru data de 19 aprilie 2019".

UPDATE 11.00: CCR a amânat pentru 19 aprilie pronunțarea pe un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în cazurile de corupție, au declarat pentru HotNews.ro surse din CCR.

Potrivit surselor citate, judecătorii constituționali au solicitat instanței supreme și CSM noi documente. De asemenea, ei au cerut Consiliului Superior al Magistraturii un studiu comparativ pe țări privind completurile de 3.

Ședința CCR a început la ora 10.00, iar după aproximativ o oră CCR a decis amânarea deciziei.

Judecătorii CCR au decis în ședința de miercuri să amâne pentru joi pronunțarea, termenul scurt fiind dat din cauza unor probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care ar urma să se opereze. Prin urmare, judecătorii Curții au stabilit ca dezbaterile să fie reluate în plenul de joi, pentru ca la ședință să poată participa și Lăzăroiu. Acesta este motivul oficial invocat de CCR.

Motivul real a fost însă cererea formulată de patru dintre cei nouă judecători CCR de amânare a dezbaterii, deoarece nu a existat timp pentru studierea argumentației depuse de judecătorul Lăzăroiu.


Vicepreședintele Camerei Deputaților a susținut în fața judecătorilor constituționali că Înalta Curte a refuzat să aplice legea 78/2000 și să constituie completuri specializate pe corupție și că "a sfidat Parlamentul și a încălcat statul de drept".

La rândul său, șefa instanței supreme, Cristina Tarcea, a spus că toate completurile au fost specializate în corupție și că instituției i se cere acum "să pună cu mâna" judecătorii. Ea a mai spus că în fiecare an, începând cu 2005, toate completurile de la secția penală au fost specializate în fapte de corupție.

De asemenea, Cristina Tarcea a spus că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Ea a evitat să se pronunţe cu privire la efectele pe care le-ar putea avea asupra acestor dosare o decizie a Curţii Constituţionale referitoare la un posibil conflict juridic între Parlament şi ICCJ pe tema completurilor specializate în corupţie.

"Deocamdată nu putem specula asupra efectelor. (...) Am trimis o statistică ieri la Curtea Constituţională, în care am arătat că în perioada 2003 - 2018 au fost soluţionate 170 de cauze care intră sub incidenţa Legii 78/2000", a declarat Tarcea, la CCR.

În acest caz, Florin Iordache a sesizat CCR luna trecută, după ce Liviu Dragnea l-a lăsat pentru o săptămână președinte la Camera Deputaților.

Peste câteva zile, adică în 15 aprilie, este ultimul termen în procesul lui Liviu Dragnea. După această dată, instanța rămâne în pronunțare, adică sentința definitivă ar urma să fie dată cel târziu în luna mai. Prin urmare, decizia Curții Constituționale este capitală pentru Liviu Dragnea - sentința în procesul angajărilor fictive în care șeful PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare ar putea fi desființată, dosarul reluat de la zero, iar între timp faptele se pot prescrie.

Motivele invocate în sesizare

În sesizarea depusă la CCR, este invocat un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, pe tema completurilor specializate.

Mai exact, Iordache susține în sesizare că toate procesele de corupție din prima instanță de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi trebuit judecate de completuri specializate în fapte de corupție. Este invocat articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000: "Pentru judecarea în prima instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie completuri specializate”.

Aceleași argumente, folosite de avocații lui Dragnea pentru anularea sentinței de condamnare

Aceleași argumente sunt folosite și de avocații lui Liviu Dragnea în procesul angajărilor fictive, în care liderul PSD a fost condamnat de un complet de 3 judecători de la ICCJ la trei ani și jumătate de închisoare.

În documentele depuse la instanța supremă și consultate de HotNews.ro, avocații lui Liviu Dragnea au invocat o nulitate absolută, spunând că sentința a fost pronunțată de un complet penal obișnuit, ci nu de un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție, așa cum prevede Legea 78/2000.

Avocații solicită desființarea sentințelor penale din 21 iunie 2018 pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în acest dosar și rejudecarea cauzei de către un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție.

"Fiind vorba de o normă de organizare judecătorească obligatorie, iar nu supletivă, judecarea cauzei în prima instanța trebuia să aibă loc în fața unui complet specializat pentru cauzele de corupție", se arată în documentele depuse în instanță de avocați.

Consecințele deciziei CCR

O decizie prin care CCR ar constata un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pe Legea 78/2000 ar putea însemna reluarea de la zero a procesului angajărilor fictive și prescrierea faptelor. Dragnea este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi dat ordin subalternilor ca două secretare de la PSD să fie angajate la Direcția pentru Protecția Copilului și să ia salariu, deși nu mergeau la serviciu, ci lucrau la PSD. O astfel de hotărâre a CCR ar putea însemna rejudecarea a sute de dosare.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că o astfel de decizie a Curții Constituționale ar arunca în aer toate dosarele de corupție de la completurile de 3 ale instanței supreme.

"Ar fi mai cinstit să dea legea amnistiei, măcar să știm o treabă. Asta se urmărește, nu îi interesează pe ei completul de 3, că e specializat sau nu. Vor să scape. Este o amnistie mascată. Tot ce s-a judecat în materie de corupție, dacă nu a fost judecat de complete specializate, s-ar rejudeca", a declarat fostul președinte al CCR.

El consideră că tema completurilor specializate de la instanța supremă nu poate reprezenta, în niciun caz, conflict juridic de natură constituțională între Parlament și instanța supremă. "Din practica CCR, până în 2018, nu este conflict juridic pentru că CCR a stabilit clar ce înseamnă acest conflict: atunci când o autoritate a statului refuză să-și îndeplinescă o atribuție prevăzută de lege sau privește o atribuție care aparține altei autorități. În general, conflict juridic de natură constituțională poate exista între Parlament și Guvern, Guvern și președinte. Orice judecător mai poate încălca legea, dar asta nu e conflict juridic, conflict este între instituțiile fundamentale ale statului", argumentează Zegrean.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13978 vizualizari

 • +33 (33 voturi)    
  Gargara la CCR (Joi, 11 aprilie 2019, 8:31)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  O plimba ca sa spuna lumea... dom'le ce greu a fost, ce lupte s-au dat, ce presiune, ce... plm!
  Cu lepre ca bivnigeru si rusofilul dorneanu, decizia e cunoscuta deja.
  Dinti-de-grebla... scapa!
  • -28 (32 voturi)    
   leprele alea au dat 2 decizii luni (Joi, 11 aprilie 2019, 10:23)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   esti multumit de deciziile de luni?
   • +3 (3 voturi)    
    Cuculet negru, (Joi, 11 aprilie 2019, 13:47)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    compari merele cu perele. Maine depun si eu la CCR o sesizare cum ca cucuvele sunt neconstitutionale si trebuie expulzate in Groenlanda.
    1. CCR imi da dreptate: mare victorie!
    2. CCR imi respinge sesizarea: mare pierdere!

    Acum compara sesizarea mea cu cea depusa de ciordache. Ti se par comparabile? Sau nu stii ce inseamna proportionalitate si dai din gura ca sa-ti justifici copeica primita azi de la sultanul Dragneev?
  • -15 (19 voturi)    
   Deh, asta-i "statul de drept". Legea se respecta.. (Joi, 11 aprilie 2019, 11:30)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Deh, asta-i "statul de drept". Legea se respecta, chiar daca nu ne convine.

   Cum e statul de drept la #rezisti? Legea trebuie respectata numai cand (cu scopul ca) ceilalti sa intre la puscarie?

   In plus, spre cunoasterea ta, chiar daca CCR da decizia normala, aceea ca si ICCJ TREBUIE sa respecte legea, Dragnea NU "scapa". Va fi judecat de un complet legal constituit, atata tot.

   E prea mult ca Dragnea cere sa fie judecat de un complet LEGAL?
   • +6 (6 voturi)    
    Ba nu va mai fi judecat , (Joi, 11 aprilie 2019, 12:23)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    pt. ca faptele se vor prescrie , asta-i toata smecheria.
    • -5 (5 voturi)    
     Atunci intreab-o pe Tarcea de ce nu respecta legea (Joi, 11 aprilie 2019, 13:57)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     Atunci intreab-o pe Tarcea de ce nu respecta (nu a respectat) legea. Legea e clara: complete specializate. ("completuri" mi se pare o denaturare pompoasa a limbii).
     • 0 (0 voturi)    
      Minti cu nerusinare, ca de fiecare data. (Joi, 11 aprilie 2019, 17:22)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Toate completurile au fost si sunt specializate pe cazuri de coruptie.

      Aratati voi, borfasii, in frunte cu dracnea, care dintre judecatorii care l-au judecat nu a fost specializat in cazuri de coruptie. Sa arate cu destu' si sa zica: uite dom'ne, asta nu e specializat pe cazuri de coruptie", caz in care, eu o sa fiu primul in strada si o sa cer dreptate pentru borfasul sef.

      "a) Legiuitorul a investit de drept pe toti judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu competenta de a solutiona in prima instanta cauze de coruptie.

      b) Investirea de drept a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu competenta de a solutiona in prima instanta cauze de coruptie este sustinuta si de dispozitiile art. 19 alin. (3) din Legea nr. 304/2004, care prevad o facultate, iar nu o obligatie a Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a constitui completele specializate.

      Este vorba de optiunea "poate aproba", din acest articol: "La inceputul fiecarui an, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la propunerea presedintelui sau a vicepresedintelui acesteia, poate aproba infiintarea de complete specializate in cadrul sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in functie de numarul si natura cauzelor, de volumul de activitate al fiecarei sectii, precum si de specializarea judecatorilor si necesitatea valorificarii experientei profesionale a acestora."
      • 0 (0 voturi)    
       Da. Bine. Ia loc. (Vineri, 12 aprilie 2019, 12:35)

       newlook [utilizator] i-a raspuns lui Alius

       Da. Bine. Ia loc.
   • +1 (3 voturi)    
    Ce a fost nelegal .. (Joi, 11 aprilie 2019, 12:27)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    ... la cei care l-au judecat?
    • -4 (4 voturi)    
     Nu au fost numiti conform legii (Joi, 11 aprilie 2019, 14:02)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Judecatorii nu au fost numiti (trasi la sorti) conform legii, ce e greu de inteles? Trebuiau sa fie "specializati", sa aiba idee ce si despre ce judeca, nu asa, doar ca sunt #rezisti. Rezulta si din articol, daca nu ai obosit dupa titlu.
     CCR va lua decizia fireasca: chiar si ICCJ trebuie sa respecte legea. Stiu ca asta e chiar socant pentru un #rezist, da' asa e viata.
     • 0 (0 voturi)    
      Au fost exact conform legii. (Joi, 11 aprilie 2019, 17:08)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      In primul rand, au fost trasi la sorti.

      In al doilea rand, toti cei de la ICCJ sunt "specializati" pe cazuri de coruptie. Nu sunt unii mai specializati ca altii, de aceea si este ICCJ

      "...peste 90% din cazuistica penala a ICCJ este coruptie, deci cine nu ar fi in completurile specializate ar soma. De aceea, toti judecatorii au fost declarati specializati pe coruptie si au primit sporul aferent multa vreme acestei specializari."

      In al treilea rand, " insusi Tudorel Toader considera ca, potrivit Stiri pe Surse (cum sa nu crezi?) "in actuala reglementare, ele pot functiona legal, nu e o problema. Crede ca da, este un mic conflict pe legi, dar au fost destule decizii ale CCR in sensul asta".

      Deci nici macar tatal conflictelor si geniul dreptului, in acceptiunea PSD, nu considera ca e conflict in sesizarea menita sa-l scape pe Dragnea."

      Deci, au fost numiti conform legii. Q.E.D.
   • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 11 aprilie 2019, 12:36)

    [anonim] i-a raspuns lui newlook

    • -2 (2 voturi)    
     Irelevant. Stat de Drept = Respectul legii (Joi, 11 aprilie 2019, 14:07)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui

     Irelevant. Stat de Drept = Respectul legii

     Orice speculatie ulterioara e futila.
     • 0 (0 voturi)    
      Aici suntem de acord. (Joi, 11 aprilie 2019, 17:10)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Respectul legii: CCR nu a respectat legea de foarte multe ori, cand au dat decizii care s-au contrazis intre ele. Ciordache nu a respectat legea cand a facut sesizarea la CCR. etc si etc.

      So, respectul legii?...
   • +3 (3 voturi)    
    Cine spune .... (Joi, 11 aprilie 2019, 13:54)

    paonipao [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    ca nu s-a respectat legea?
    Ciuma rosie!
    Tarcea spune clar ca toti judecatorii sectiei penale erau specializati in fapte de coruptie!
    Completurile de judecata erau deci legale!
    Cum draq’...le-a venit ideea psd-istilor tocmai acum...din 2003, ca nu ar fi legale completurile?!
 • +28 (28 voturi)    
  Va veni 2020! (Joi, 11 aprilie 2019, 8:31)

  L. [utilizator]

  Judecătorii C.C.R. trebuie să fie conștienți că atitudinea lor servilă intereselor unui grup de politicieni, va conduce la măsuri ulterioare severe, în mai multe planuri, care le vor afecta direct carierele, statutul, prosperitatea și viețile personale:
  1. Ei vor plăti cu pensiile lor speciale, cu imunitățile și cu toate veniturile realizate, pentru stâlcirea justiției, astfel că vor ajunge să piardă tot ceea ce cred ei, acum, că este asigurat pe viață!
  2. Legile care vor veni vor fi retroactive, pentru a se putea curăța putreziciunea care a alungat din Romania, milioane de cetățeni onești și harnici! Vor fi vremuri grele pentru cei care și-au încălcat cu ușurință angajamentele de integritate si loialitate față de România... Fără principiul legii favorabile, fără prescripții, fără imunități sau impunități.
  3. Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Curtea de Conturi și Parlamentul - împreună cu toți acoliții săi, vor achita nota de plată pentru ceea ce i-au făcut acestui neam chinuit și alungat în țări străine ! Noile legi vor face o curățenie generală în aceste instituții, înființând dreptul Poporului de a-și lua înapoi resursele consumate în mod necinstit de acești slujbași ai săi, în ultimele trei decenii.
  4. Averile, privilegiile și proprietățile dobândite în mod necinstit de politicieni, de grupările din jurul acestora și de către funcționarii care îi deservesc, vor fi redate statutului sau proprietarilor legitimi, fiind confiscate până la ultimul ban, fără a se prescrie vreodată faptele prin care Statul si Poporul român a fost furat, fraudat, corupt, abuzat sau deposedat de acesti tradatori si infractori.
  • +23 (25 voturi)    
   Au de platit (Joi, 11 aprilie 2019, 9:21)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui L.

   Toti CRIMINALII care au creat CEL MAI MARE EXOD din istoria Românei, au jefuit si au facut din ea o tara in curs de disparitie TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU TICALOSIE SI SUBMINARE: Puscarie pe viata, confiscarea averilor, desfiintarea gruparilor infractionale numite partide.

   LSTA TIVALOSILOR PSD DIN IASI, membri in Guvernul Hotiei Nationale; Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Nicu Bănicioiu (traseist, azi la Pro Ro), Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

   OTI SUNT GUNOAIE, HOTI SAU COMPLICI LA JAF, TICALOSI si TRADATORI AI INTERESELOR ROMANIEI.
 • +27 (27 voturi)    
  Curtea Coruptiei din România (Joi, 11 aprilie 2019, 8:39)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Institutie POLITICA, fără legătură cu Justiția, alcătuită din politruci trimis acolo de Ciuma Rosie cu scopul de a distruge Statul de drept si a instaura domnia HOȚILOR. E compusa din fosti activisti comunisti, turnatori la Securitate si diversi judecători corupti, complici cu grupările de infractori din Rom. = Dorneanu Valer, Enache Marin, Pivinicieru Mona („avocata” infractorilor din USL), Varga Attila (complice cu hotii maghiari), Lazaroiu Petre (ilegal in CCR), Maya Teodoroiu (complice la hotiiile PSD). - TOTI SUNT GUNOAIE fara constiinta si COMPROMISI prin TICALOSIA lor.
 • +25 (27 voturi)    
  Cel putin ne lamurim cum sta treaba... (Joi, 11 aprilie 2019, 8:53)

  IoPaNet [utilizator]

  Nu mai este atat de mult pana la alegeri, ii dam jos si pe urmatorii ii presam sa rescrie regulile jocului:
  - Desfiintarea CCR si inlocuirea cu o instanta formata din judecatori alesi anual pe criterii profesionale;
  - Desfiintarea MJ si eliminarea totala a controlului politic asupra justitiei;
  - Desfiintarea Avocatului Poporului si mutarea atributiilor catre un grup de avocati alesi anual pe criterii profesionale.
  Si, daca tot schimbam constitutia pentru punctele de mai sus:
  - Imposibilitatea accesului la demnitati publice pentru cei condamnati definitiv;
  - Desfiintarea functiei de Prim Ministru si trecerea guvernului in subordinea Presedintelui ales;
  - Parlament unicameral cu atributii strict legislative, fara posibilitatea de control / numire a ministrilor / judecatorilor, etc.
  - Posibilitatea Parlamentului de a suspenda Presedintele si a Presedintelui de a suspenda Parlamentul, cu organizarea in maxi 30 de zile a unui referendum care duce fie la demiterea partii suspendate, fie la demiterea automata a partii care l-a declansat, daca nu trece.
  • -25 (27 voturi)    
   Mai simplu (Joi, 11 aprilie 2019, 9:57)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   Mai simplu, "pana la alegeri", mergi matale la o institutie specializata ca sa faci un control.
   Nu, in salon nu te vei intalni cu Cristina Tarcea, astia ca ea pot sa nino-nino 30 de ani, nu-i intreaba nimeni de sanatate. Deci mergi cu incredere!
   • +13 (15 voturi)    
    Stai linistit (Joi, 11 aprilie 2019, 10:39)

    IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Sunt mult mai sanatos decat tine din toate punctele de vedere.
    Si dorm linistit noaptea, spre deosebire de tine. Pe mine nu ma cauta nimeni cand pierde alegerile un partid sau altul, dar pe tine te vor cauta probabil cand pierde PSD-ul, daca nu esti deja prin Brazilia sau Madagascar...
    • -7 (9 voturi)    
     Wow, ne cunoastem? (Joi, 11 aprilie 2019, 11:25)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

     Wow, ne cunoastem?

     Vad ca stii cum dorm, cat sunt de sanatos, cine ma cauta, cine nu...!
     Bravo. Ai certitudini! Putine, bine ancorate, solide! Da, asa e, Pamantul e ca o placinta, cine e NASA asta sa spuna altfel?
     Sanatate!
     • +6 (6 voturi)    
      Nu-l lua in serios.. (Joi, 11 aprilie 2019, 11:39)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      . e doar suparat, indignat si are si motive.

      Stai linistit, nu o sa te caute nimeni. Cine naiba sta sa caute niste viermi, in afara de ai-folosi drept momeala la peste? ...
 • +21 (21 voturi)    
  N-am inteles care e graba .. (Joi, 11 aprilie 2019, 9:30)

  Alius [utilizator]

  .. pentru pronuntare. Are cutare judecator programare pentru operatie? Ok, sa se pronunte dupa ce se intoarce de la operatie si din covalescenta. Unele decizii s-au tooot amanat, dar asta nu se poate amanare.

  Aaaaa, o sa fie prea tarziu pentru un anumit borfas? Asta e alta poveste.
 • -20 (24 voturi)    
  rule of law! (Joi, 11 aprilie 2019, 9:35)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  sau acum nu mai e convenabil?
  • +17 (17 voturi)    
   Care law? (Joi, 11 aprilie 2019, 9:57)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   A cui law, a borfasilor? Tocmai asta e problema, ca nu mai este nici o Rule of Law, e jungla, legi facute pentru unii, cu dedicatie. Pentru a salva un borfas de la inchisoare Sunt calcate in picioare legi, schimbate si masacrate legi si principii, judecatori din CCR lucreaza pentru borfasi scriidu-le sesizarile etc. Asta e Rule of Law? Serios? Aveti tupeu si muuulta nesimtire sa venit cu Rule of Law pe-aici. Toata lumea stie ca sunt legi data cu destinatie (inclusiv voi stiti asta).

   Spune tu, cu Rule of Law al tau, care este urgenta in a lua decizia astazi, cand in multe alte cazuri decizii la fel de importante au fost amanate saptamani?
   • -6 (6 voturi)    
    ti-as raspunde, dar esti prea aprins (Joi, 11 aprilie 2019, 11:38)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    si nu inteleg de ce. Esti parte?
  • +14 (14 voturi)    
   Change the law! (Joi, 11 aprilie 2019, 10:11)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Cand legile au fost pervertite in asa hal incat, oricum ai proceda, un avocat bun va gasi o chichita il ele pentru a scapa vinovatii pe motive procedurale, exista o singura solutie: resetarea totala. Am explicat mai sus cum, nu mai repet.
  • +1 (1 vot)    
   Rule of Law. (Joi, 11 aprilie 2019, 11:07)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Curtea Constituțională a amânat din nou dezbaterea pe completurile de trei judecători pentru 19 aprilie...
 • +20 (22 voturi)    
  Niciodata in istorie ccr... (Joi, 11 aprilie 2019, 9:50)

  ciuma.rosie [utilizator]

  ...nu a amanat decizia cu o zi, intotdeauna s-a dat un nou termen (10-20zile) ptr o noua dezbatere. E clar ca graba este tocmai termenul din instanta al infractorului Dragnea si mi-e f clar ca sesizarea va fi acceptata si infractorii de la completele de 3 judecatori vor fi liberi. Intrebarea mea, cu cei incalzeste pe cei 20% de votanti psd faptul ca niste infractori scapa de procese si sentinte prin prescrierea faptelor ptr cei 50 lei marire de pensie odata la 9-12 luni ???
 • +20 (20 voturi)    
  Macar sa ii doara (Joi, 11 aprilie 2019, 10:13)

  Carcalete [utilizator]

  Dacă CCR dă decizia care îl salvează pe Dragnea, schimbați dvs când veniți la putere codul fiscal așa:

  <<toate veniturile membrilor CCR activi in 2019 inclusiv pensii vor fi impozitate cu 95%>>.

  Măcar să îi doară
 • +13 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 11 aprilie 2019, 10:18)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Acum e randul lui dragnea (Joi, 11 aprilie 2019, 11:13)

  Jolly Roger [utilizator]

  Sa mute cu o noua amanare...
  La cate a obținut pana acum, floare la ureche fi-va!
 • +11 (11 voturi)    
  Atentie, fuge daddy! (Joi, 11 aprilie 2019, 11:15)

  Alovi [utilizator]

  As sta cu ochii pe aeroporturi si pe vami, cat de curand asta fuge!!
  • +4 (4 voturi)    
   Cum naiba sa fuga? (Joi, 11 aprilie 2019, 11:39)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Alovi

   Il dor salele, nu poate fugi.
 • +4 (4 voturi)    
  cred ca este decisa deja... (Joi, 11 aprilie 2019, 12:04)

  rochiri [utilizator]

  mare majoritate de mizerabili a decis ...toti or sa scape...
 • 0 (0 voturi)    
  constând, în esență, în refuzul explicit (Joi, 11 aprilie 2019, 12:33)

  ras-putin [utilizator]

  Deci practic se ante-pronunta si ii dau dreptate lui ciordache? se vede de la o posta ce decizie vor lua.
 • +2 (2 voturi)    
  Penibil (Joi, 11 aprilie 2019, 12:47)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Studiu comparative pentru CARE tari? Aici interesează doar care e situația in cazuri similare in Rusia, Turcia si Coreea de Nord, tari către care se indreapta „statul de drept” in viziunea mafiotilor din CCR..
 • 0 (0 voturi)    
  era de asteptat (Joi, 11 aprilie 2019, 15:24)

  AndreiBCO [utilizator]

  va asteptati la altceva din partea sclavilor din PCR, pardon CCR?
  Hai odata cu admiterea, nu mai tineti in suspans sobolanii...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by