UPDATE Curtea Constituțională amână pentru joi o decizie pe completurile specializate/ Este ultima șansă a lui Dragnea de a scăpa de condamnarea din procesul angajărilor fictive / Iordache: ICCJ încalcă legea / Tarcea: Ni se cere să punem judecători cu mâna

de Mona Hera     HotNews.ro
Miercuri, 10 aprilie 2019, 7:40 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea
Foto: Hotnews
Curtea Constituțională a amânat pentru joi o decizie privind completurile specializate de la instanța supremă. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, cel care a depus sesizarea la CCR, a susținut în fața judecătorilor constituționali că Înalta Curte a refuzat să aplice legea și să constituie completuri specializate pe corupție și că "a sfidat Parlamentul și a încălcat statul de drept". La rândul său, șefa instanței supreme, Cristina Tarcea, a spus că toate completurile au fost specializate în corupție și că instituției i se cere acum "să pună cu mâna" judecătorii. O decizie a CCR de constatare a unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, așa cum a cerut Iordache, l-ar putea scăpa pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, cel care a făcut sesizarea la CCR, și președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, și-au susținut punctele de vedere în fața judecătorilor constițuționali.

UPDATE 12.50 Curtea Constituțională a decis să reia discuțiile joi, de la ora 10.00, când este posibil să pronunțe și o decizie.

UPDATE 11.07 Ședința publică s-a încheiat

UPDATE 11.05 Judecătorul Petre Lăzăroiu, întrebare pentru Tarcea: Art 29, alin.1 din Legea 78 mai (n.r. - privind constituirea completurilor specializate în prima instanță) este în vigoare?

Cristina Tarcea:
 • De-a lungul timpului, la toate instanțele s-a pus această întrebare. Vă răspund ca judecătorul Cristina Tarcea: din punctul meu de vedere, nu mai este în vigoare. Este o abrogare implicită. Cred că problema caducității acestor dispoziții s-a născut de la intrarea în vigoare a Legii 247.
 • Mă uimește ușurința cu care se aruncă cu vorbe grele la adresa ICCJ. Spunea domnul vicepreședinte al Camerei Deputaților că a studiat materialele trimise de noi aseară. Mă îndoiesc.
UPDATE 11.00 Florin Iordache: Cred că lucrurile sunt evidente, de-a lungul timpului ICCJ a perpetuat o sfidare a Parlamentului, a încălcat statul de drept
 • Respectarea legii trebuie să plece și de la Înalta Curte.
 • A greşi e omeneşte, a persista în greşeală e foarte grav.
 • Invocăm faptul că toţi judecătorii Înaltei Curţi sunt oameni foarte bine pregătiţi, dar invocăm faptul că de-a lungul timpului Înalta Curte trebuia măcar o dată, într-un an, să stabilească un număr de completuri specializate. Trebuia să existe o astfel de decizie, fie a preşedintelui, fie a colegiului (Colegiul de conducere - n.r.). Nu există o astfel de decizie.
 • Încălcarea legii, din punctul nostru de vedere, este foarte gravă.
UPDATE 10.40 Cristina Tarcea: Ni cere să punem cu mâna judecătorii care vor alcătui completurile specializate

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a spus în fața judecătorilor CCR că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Principalale declarații:
 • Această sesizare a fost făcută cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care prin decizia numărul 538 din 2018 (...), a statuat că atribuţiile constituţionale ale prim-ministrului, întemeiate pe ideea de reprezentare a Guvernului, nu pot fi delegate.
 • Nu văd niciun argument pentru care prim-ministrul, în calitate de reprezentant al Guvernului, nu îşi poate delega atribuţiile constituţionale, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, în calitate de reprezentant al Camerei Deputaţilor, poate face o asemenea delegare.
 • În decizia invocată, CCR a decis că printre atributele care nu pot fi delegate de către prim-ministru sunt şi acelea de sesizare a Curţii Constituţionale cu un conflict juridic de natură constituţională.
 • La instanța supremă toți judecătorii sunt specializați în fapte de corupție, în virtutea legii.
 • S-au emis mai multe ordine prin care toți judecătorii au beneficiat de acel spor de 40% (pentru judecarea faptelor de corupție - n.r.). În expunerea de motive se spunea că toți judecătorii sunt specializați în fapte de corupție și toate completurile sunt specializate.
 • În fiecare an, începând cu 2005, toate completurile de la secția penală au fost specializate în fapte de corupție.
 • Din 2006, se poate vedea în ECRIS, toate completurile au fost configurate ca având cauze de corupție și cele prevăzute de Legea 78/2000. Toți președinții secțiilor penale și-au configurat aceste completuri ca fiind specializate în fapte de corupție.
 • Aș vrea să vă mai spun că prin acest conflict ni se cere să încălcăm propria noastră jurisprudență - două decizii ale completurilor de 5 în care s-a invocat exact această problemă.
 • Înalta Curte nu a încălcat dispozițiile legale, toate completurile au fost specializate în materie de corupție.
 • Începând cu anul 2011, a fost garantat la nivel legislativ un principiu fundamental al dreptului la un proces echitabil, acela al repartizării aleatorii a dosarelor. Ori repartizarea aleatorie a dosarelor înseamnă o paletă cât mai extinsă a completurilor deschise în sistem informatic, pentru a prelua un anumit dosar.

 • Ce ni se cere acum? Ni se cere să ignorăm principiul repartizării aleatorii (...) şi ni se mai cere să punem cu mâna judecătorii care vor alcătui completurile specializate, două sau trei, în materie de corupţie.
UPDATE 10.30 Florin Iordache: Prin refuzul de a constitui completurile specializate, instanța supremă "se situează în afara legii"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000, a afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în faţa plenului Curţii Constituţionale a României, care discută sesizarea.

El a susținut că sunt îndeplinite "condiţiile de formă şi de fond" privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională în acest caz și că, prin refuzul de a constitui completurile specializate, instanța supremă "se situează în afara legii".

Principalale declarații:
 • Vă solicit să constatați că sunt îndeplinite condițiile legale pentru constatarea conflictului și să transmiteți calea de urmat ulterior.
 • Această cerere e admisibilă pentru că există o situație conflictuală generată de depășirea competențelor constituționale de către cea dintâi. Conflictul este evident prin refuzul de aplicare a legii de către ICCJ. Dacă în forma inițială era facultativă constituirea completurilor specializate, ulterior constituirea lor a devenit obligatorie.
 • În cadrul speței penale a ICCJ nu au fost constituite complete specializate, ceea ce generează violarea principiului separației puterii și a dreptului la un proces legal. Situația a generat un conflict juridic de natură constituțională care poate fi judecat numai de CCR”, le-a spus Iordache judecătorilor CCR.
 • Aceste completuri specializate se constituie la toate instanțele, iar după modificarea legii, Înalta Curte era obligată să constituie astfel de completuri.
 • ICCJ a ignorat legea, a ignorat propria decizie. În concluzie compunerea completurilor pentru cazurile de corupție la ICCJ s-a făcut prin ignorarea legii, cu nesocotirea art 1 din Constituție care consacră valorile statului român, statul de drept și principiul separației puterilor în stat.
 • ICCJ își arogă drepturi a căror gravitate se răsfrânge în modul judecării cauzelor, în sensul neasigurării imparțialității în instanțele de judecată.
--------------------------------

După ce Tudorel Toader pare că a rezistat presiunilor PSD de a da ordonanțele de urgență cu dedicație pentru Liviu Dragnea - pentru modificarea Codurilor penale și contestația în anulare pe decizii definitive ale instanței supreme - liderul PSD își joacă ultima carte la Curtea Constituțională.

CCR a fost sesizată prin Florin Iordache, pe care Liviu Dragnea l-a lăsat pentru o săptămână președinte la Camera Deputaților. Această contestație se judecă miercuri la Curte, iar peste câteva zile, adică în 15 aprilie, este ultimul termen în procesul lui Dragnea. După această dată, instanța rămâne în pronunțare, adică sentința definitivă ar urma să fie dată cel târziu în luna mai.

Prin urmare, decizia Curții Constituționale este capitală pentru Liviu Dragnea - sentința în procesul angajărilor fictive în care șeful PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare ar putea fi desființată, dosarul reluat de la zero, iar între timp faptele se pot prescrie.

Motivele invocate în sesizare

În sesizarea depusă la CCR, este invocat un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, pe tema completurilor specializate.

Mai exact, Iordache susține în sesizare că toate procesele de corupție din prima instanță de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi trebuit judecate de completuri specializate în fapte de corupție. Este invocat articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000: "Pentru judecarea în prima instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie completuri specializate”.

Aceleași argumente, folosite de avocații lui Dragnea pentru anularea sentinței de condamnare

Aceleași argumente sunt folosite și de avocații lui Liviu Dragnea în procesul angajărilor fictive, în care liderul PSD a fost condamnat de un complet de 3 judecători de la ICCJ la trei ani și jumătate de închisoare.

În documentele depuse la instanța supremă și consultate de HotNews.ro, avocații lui Liviu Dragnea au invocat o nulitate absolută, spunând că sentința a fost pronunțată de un complet penal obișnuit, ci nu de un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție, așa cum prevede Legea 78/2000.

Avocații solicită desființarea sentințelor penale din 21 iunie 2018 pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în acest dosar și rejudecarea cauzei de către un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție.

"Fiind vorba de o normă de organizare judecătorească obligatorie, iar nu supletivă, judecarea cauzei în prima instanța trebuia să aibă loc în fața unui complet specializat pentru cauzele de corupție", se arată în documentele depuse în instanță de avocați.

Consecințele deciziei CCR

O decizie prin care CCR ar constata un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pe Legea 78/2000 ar putea însemna reluarea de la zero a procesului angajărilor fictive și prescrierea faptelor. Dragnea este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi dat ordin subalternilor ca două secretare de la PSD să fie angajate la Direcția pentru Protecția Copilului și să ia salariu, deși nu mergeau la serviciu, ci lucrau la PSD. O astfel de hotărâre a CCR ar putea însemna rejudecarea a sute de dosare.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că o astfel de decizie a Curții Constituționale ar arunca în aer toate dosarele de corupție de la completurile de 3 ale instanței supreme.

"Ar fi mai cinstit să dea legea amnistiei, măcar să știm o treabă. Asta se urmărește, nu îi interesează pe ei completul de 3, că e specializat sau nu. Vor să scape. Este o amnistie mascată. Tot ce s-a judecat în materie de corupție, dacă nu a fost judecat de complete specializate, s-ar rejudeca", a declarat fostul președinte al CCR.

El consideră că tema completurilor specializate de la instanța supremă nu poate reprezenta, în niciun caz, conflict juridic de natură constituțională între Parlament și instanța supremă. "Din practica CCR, până în 2018, nu este conflict juridic pentru că CCR a stabilit clar ce înseamnă acest conflict: atunci când o autoritate a statului refuză să-și îndeplinescă o atribuție prevăzută de lege sau privește o atribuție care aparține altei autorități. În general, conflict juridic de natură constituțională poate exista între Parlament și Guvern, Guvern și președinte. Orice judecător mai poate încălca legea, dar asta nu e conflict juridic, conflict este între instituțiile fundamentale ale statului", argumentează Zegrean.

Șefa instanței supreme, Cristina Tarcea, spune că acest demers este "o presiune asupra instanțelor de judecată și o imixtiune inacceptabilă în actul de justiție". "Eu am intuit de la sfârșitul anului trecut că va urmă un atac și pe completurile de trei. (...) Mă mir chiar de ce a întârziat atât de mult, dar atacul inițial a plecat pe completurile de trei la modul general și, probabil, le-a mai trebuit un pic de timp că să realizeze că de fapt completurile de trei sunt legal constituite, dar au probleme anumite completuri de trei judecători", afirma șefa Înaltei Curți, pentru Realitatea TV.

Ea spunea că sesizarea la CCR vizează toate completurile de trei judecători în perioada 2003-2019, "deci îi ajută pe toți cei care au fost judecați de un complet de trei judecători".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30546 vizualizari

 • +50 (58 voturi)    
  CCR (Miercuri, 10 aprilie 2019, 7:58)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  CC = Curtea Coruptiei din România, cu judecători mafioti, slugi ale celor care i-au numit si care contribuie din plin la distrugerea statului de drept din România.
  INSTITUTIE INCREDIBILA CARE TREBUIE REFORMATA din temelii
  • +20 (24 voturi)    
   Nebunia la CCR ? (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:19)

   utug [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nebunia in randul indivizilor este rara - dar in cadrul grupurilor, partidelor, natiilor si epocilor - este ca o regula. Citat de Friedrich Wilhelm Nietzsche despre normalitate . Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844 - 1900) Filozof existentialist german

   https://rightwords.ro/citate/nebunia-in-randul-indivizilor-este-rara-dar-in-cadrul--9409
   • -4 (4 voturi)    
    Nietzsche, Ne-Nietzsche, legea asta e... (Miercuri, 10 aprilie 2019, 20:03)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui utug

    Nietzsche Ne-Nietzsche, legea asta e...

    Daca vrei stat de drept, respecti legea.
    CCR ar trebui sa fie port drapel in respectarea legii, da' Mme Tarcea e in lumi ezoterice. Asta e, CCR o ajuta sa revina putin pe Terra noastra, sper ca nu-i mare suparare pe asta.
  • +34 (38 voturi)    
   Cu tovarasa (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:27)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   hic, bivnigeru si cu toar'su dorneanu, parca vad ca dinti-de-grebla, scapa!
   Si uite asa, un puscarias face ce vrea!
   Vai de ea, de Romania asta pentru care au murit suflete, pentru ca leprele sa domine!
   • +18 (22 voturi)    
    nuuu, TOTI puscariasii scapa! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 10:03)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    iti dai seama, din 2003! Nici nu intrasem in UE!
   • +18 (18 voturi)    
    CCR va raspunde in fata romănilor, (Miercuri, 10 aprilie 2019, 12:44)

    L. [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Judecătorii C.C.R. trebuie să fie conștienți că atitudinea lor servilă intereselor unui grup de politicieni, va conduce la măsuri ulterioare severe, în mai multe planuri, care le vor afecta direct carierele, statutul, prosperitatea și viețile personale:
    1. Ei vor plăti cu pensiile lor speciale, cu imunitățile și cu toate veniturile realizate, pentru stâlcirea justiției, astfel că vor ajunge să piardă tot ceea ce cred ei, acum, că este asigurat pe viață!
    2. Legile care vor veni vor fi retroactive, pentru a se putea curăța putreziciunea care a alungat din Romania, milioane de cetățeni onești și harnici! Vor fi vremuri grele pentru cei care și-au încălcat cu ușurință angajamentele de integritate si loialitate față de România... Fără principiul legii favorabile, fără prescripții, fără imunități sau impunități.
    3. Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Curtea de Conturi și Parlamentul - împreună cu toți acoliții săi, vor achita nota de plată pentru ceea ce i-au făcut acestui neam chinuit și alungat în țări străine ! Noile legi vor face o curățenie generală în aceste instituții, înființând dreptul Poporului de a-și lua înapoi resursele consumate în mod necinstit de acești slujbași ai săi, în ultimele trei decenii.
    4. Averile, privilegiile și proprietățile dobândite în mod necinstit de politicieni, de grupările din jurul acestora și de către funcționarii care îi deservesc, vor fi redate statutului sau proprietarilor legitimi, fiind confiscate până la ultimul ban, fără a se prescrie vreodată faptele prin care Statul si Poporul român a fost furat, fraudat, corupt, abuzat sau deposedat de infractori.
    Va veni 2020!
    • +4 (4 voturi)    
     Au pensii „speciale”. Nu au răspunderi. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 14:30)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui L.

     Nu au obligații. Sunt cea mai avantajată clasă profesională din Rrromânistan. Doar „acoperiții”/securiștii o duc mai bine. Cine să-i sancționeze? Electoratul? Să fim serioși. Opoziția? Sunt la fel ca ei.
  • +16 (24 voturi)    
   Lazaroiu, omul lui Basescu, e acum a lui Dragnea! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:53)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   El a fost desemnat raportor in acest asa-zis conflict. Tot el a inserat in raportul lui toate datele ca Dragnea sa scape.
   Nu degeaba spunea Dragnea ca mai puteai vorbi (a se citi negocia) cu Traian Basesc, dar nu cu Iohannis.
   • +5 (13 voturi)    
    E omul securitatii (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:28)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    ca si basescu ca si dragnea.aripa sinistra a securitatii cea ascunsa in ministere si institutii o retea subterana care nu a incetat sa se infiltreze si sa se reproduca dupa 1989.aceasta securitate tine romania in nedezvoltare si saracie blocand construirea infrastructurii.
    • +4 (4 voturi)    
     A se vedea câți securiști sunt pe site. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 14:34)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

     În mod normal, ar fi trebuit să aibe numai „+”-uri dar...
     Ia să comenteze careva de pensii „speciale”, de paraziții care se „pensionează” la 45 de ani. Să vedeți atunci „-”-uri! Multe haite acoperite pe acest site.
  • +18 (20 voturi)    
   sa vedem (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:49)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   poate ccr sinte caderea lui dracnea si o sa-l lasa sa moara...
   daca nu.... tara asta o sa se afunde intr-o coruptie enorma din care iar nu o sa iesim nimi 30 de ani!
 • +32 (36 voturi)    
  CCR (Miercuri, 10 aprilie 2019, 8:49)

  Mircea11 [utilizator]

  Sper sa va dea Dumnezeu mintea cea de pe urma si sa nu care cumva sa declarati neconstitutionale completurile doar pentru ca Dragnea in principal, dar si Valcov si restul banditilor sa scape.
  • +19 (23 voturi)    
   CC la ordinele tov.Nicolae " Ceausescu" Dragnea (Miercuri, 10 aprilie 2019, 10:58)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Mircea11

   CC o sa zica ca 1 metru = 90 cm ca asa le-a poruncit Dragnea.
   O sa dea ca Completurile de 3 de la Inalta Curte trebuie sa fie specializate pe meserie cum ar fi zidari,bucatari,ospatari,instalatori si alte meserii utile.
   Specializarea de judecator la Inalta Curte nu este buna cand vine la judecata un proces de coruptie a lui Dragnea si Valcov. Ca si cand la Inalta Curte se judeca in majoritatea timpului divorturi,furturi,omoruri si violuri judecatorii nefiind specializati pe infractiuni de coruptie. In realitate la Inalta Curte se judeca NUMAI infractiuni de coruptie si completele sunt SPECIALIZATE exact pe aceste cauze tocmai ptr ca la Inalta Curte se judeca inaltii functionari publici,membrii ai parlamentului si magistrati care savarsesc infractiuni de coruptie.
   Exemplu lui Tariceanu care in 2011 a divortat la Judecatoria sect 6 si nu la Inalta Curte unde este judecat pentru un caz de coruptie.
   Daca se aplica regula ceruta de sluga Iordache atunci Tariceanu trebuia sa divorteze la Inalta Curte fiind senator si abia atunci se punea problema daca un complet de la Inalta Curte care judeca un divort stie sa judece un complex caz de coruptie.
  • +16 (18 voturi)    
   eu (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:48)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mircea11

   am o urma de speranta... si ma bazez ca CCR miroase ca dracnea e pe duca si o sa-l tradeze!
   pentru ca daca nu-l tradeaza... tara asta este TERMINATA!
   • +5 (5 voturi)    
    E posibil (Miercuri, 10 aprilie 2019, 13:19)

    Mircea11 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Da, la fel vad si eu o eventuala decizie a CCR impotriva justitiei si impotriva Romaniei.
   • -1 (3 voturi)    
    Țara-i terminată de mult. Din 1990. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 14:37)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    De când au luat securiștii și politrucii au luat puterea.
    În maxim douăzeci de ani nici nu ar mai trebui să existe ca stat național.
    • -1 (1 vot)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 aprilie 2019, 20:49)

     [anonim] i-a raspuns lui prec

 • +31 (35 voturi)    
  Titlul este gresit! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:03)

  un_moftangiu [utilizator]

  CCR isi joaca ultima carte astazi.
 • +22 (26 voturi)    
  Tovarasii de la CCR il vor spala (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:18)

  delco [utilizator]

  Justitia nu se mai face in tribunale, a fost confiscata de CCR care anuleaza procese, hotarari...de fapt Partidul decide si CCR executa.
 • +26 (30 voturi)    
  Un ultim examen al CCR (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:19)

  baimarean [utilizator]

  Dar raspunsul poate fi amanat totusi... nu?!
  Nu cred ca il va scapa pe Dragnea...Daca totusi o va face, putem stinge lumina..E ziua scufundarii Romaniei asemenea Titanicului (in aceeasi zi parca)
  • +12 (14 voturi)    
   asta zic si eu (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:46)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui baimarean

   daca CCR admite sesizarea lui ciordache (azi sau in alta zi), justitia romaniei este practic distrusa, la fel si constitutia!
 • +24 (28 voturi)    
  Azi vedem daca vizita la moskoba (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:25)

  rov [utilizator]

  a lui dorneanu a fost cu folos...
 • +19 (23 voturi)    
  CCR să oblige PSD să se ocupe de România. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:26)

  asavreau [utilizator]

  Nu de Dragnea,care are atâtea probleme încât 3 guverne nu au reușit să i le rezolve.Nu mai bine pleacă Dragnea și-și rezolvă problemele și lasă pe alții să se ocupe de România.El și ai lui au furat destul.
 • +18 (22 voturi)    
  Tovarăsi Judecători Constitutionali! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:34)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Sa judecați drept cu probitate profesională asa cum numai voi stiti!
  Sa nu ascultați de ordinele date de partid, sa fiti de neclintit in aplicarea legii asa cum procedati voi permanent.
  Sa nu va lăsați intimidați de mănia populara ca nu o sa va pierdeti functiile si averile nemeritate!

  Sa judecați asa cum stiti voi sa judecați si veti fi martiri!
  In lupta anticorupție!
  SAU LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI!
  Ultima variantă a cea mai posibila!
  • +2 (2 voturi)    
   Vor asculta de cei ce le dau pensii „speciale”. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 14:39)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Ăsta a fost scopul lor, să-și aservească „justiția” și forțele de ordine.
 • +18 (22 voturi)    
  sunt vanduti.. (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:38)

  rochiri [utilizator]

  ..ar fi surpriza sa decida impotriva lui Dragnea...
  • +10 (12 voturi)    
   eu sper (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   repet (SPER, nu cred) ca CCR simte sfarsitul lui dracnea si sunt sanse sa-l tradeze!

   altfel am pus-o!
   altfel justitia din romania o sa fie in cel mai de jos loc din istoria acestei tari!
 • +15 (19 voturi)    
  raportorul (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:57)

  subcultura [utilizator]

  de aici putem afla cam ce fel de om e judecatorul raportor care nu ar fi la prima manevra

  https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/cei-care-il-au-pe-nasu-in-suflet-petre-lazaroiu-zis-si-ceausescu-inalbitorul-de-la-ccr-628962.html
 • +8 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 aprilie 2019, 9:59)

  [anonim]

 • +22 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 aprilie 2019, 10:00)

  [anonim]

 • +19 (23 voturi)    
  Prea tare .... (Miercuri, 10 aprilie 2019, 10:54)

  unbaiatdestept [utilizator]

  Instituțiile statului lupta între ele pentru a salva de la închisoare cu executare un condamnat penal. Asta înseamnă încălcarea statului de drept.
 • +16 (16 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:11)

  Fapte [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
   problema CCR (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:44)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   este ca nu poate sa fie trasa la raspundere pt abuzuri
   si atunci isi permite sa incalce orice legi vrea ca nu pateste nimic!
 • +9 (11 voturi)    
  hmm (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:24)

  dum_i [utilizator]

  Dar ultima sansa a ta e peste granita
  Aduna'ti toata gasca baga'i pe toti in ranitza
  Si daca nici acolo n'o poti sa'ti ti gura
  Casac'o inca o data, e indirect manca'mi'ai p**a
 • +22 (24 voturi)    
  Complet "specializat" (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:30)

  buncrestin [utilizator]

  Sa faca si un complet specializat in judecarea furturilor de gaini. Ai furat 10 gaini si te-a judecat un "nespecializat"? Esti liber ca pasarea cerului.
  • +13 (15 voturi)    
   da (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:43)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   dar mare atentie... daca ai furat 9 gaini e alta specializare fata de 10 gaini!

   o decizie (ilegala dealtfel) a ccr care accepta aberatia asta ar distruge practic sistemul juridic romanesc!
   Daca ccr incalca iar legea, justitia romaniei este distrusa COMPLET!
   • +3 (3 voturi)    
    Problema este ca nu exista nici un conflict (Miercuri, 10 aprilie 2019, 13:53)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Constitutional. Nu scrie in Constitutie de completele de 3 specializate ca fiind dreptul constitutional al lui Dragnea.Conflictul este administrativ si trebuia judecat la contencios
 • +16 (18 voturi)    
  in mod normal (Miercuri, 10 aprilie 2019, 11:42)

  liviu_ [utilizator]

  decizia e clara! IMPOTRIVA sesizarii lui chiordache...
  "Deci pentru a-l salva pe Liviu Dragnea CCR ar trebui sa calce in picioare doua hotarari definitive ale ICCJ, ar trebui sa ignore Legea 304 si, dupa cum arata si Vedem Just, inclusiv hotarari CEDO." https://vedemjust.ro/uploads/amicus.curiae.nr.27a.09.aprilie.2019.pdf

  Pe de alta parte si pt demiterea lui Kovesi au trebuit sa ignore MCV si constitutia (care ne obliga la respectarea MCV), pentru complexu de 5 a trebuit iar sa ignore legi... deci nu e neaaparat un impediment pentru hotii din CCR!

  adevarul e ca intr-o tara normala, cu cat esti mai sus, cu atat ar trebui sa o belesti mai rau daca faci o prostie! La noi cu cat esti mai sus, cu atat esti mai intangibil! CCR a incalcat de nenumarate ori constitutia, si nimeni nu le-a facut nimic!
 • -10 (10 voturi)    
  judecata superficiala!? (Miercuri, 10 aprilie 2019, 12:47)

  gpavel [utilizator]

  Această sesizare a fost făcută cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care prin decizia numărul 538 din 2018 (...), a statuat că atribuţiile constituţionale ale prim-ministrului, întemeiate pe ideea de reprezentare a Guvernului, nu pot fi delegate.
  Nu văd niciun argument pentru care prim-ministrul, în calitate de reprezentant al Guvernului, nu îşi poate delega atribuţiile constituţionale, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, în calitate de reprezentant al Camerei Deputaţilor, poate face o asemenea delegare.
  Cred ca este o diferenta(mare)(!),primul ministru conduce guvernul,presedintele camerei prezideaza camera,prin demisie a primului ministru,guvernul este demis,nu e acelasi lucru prin demisia presedintelui camerei!oare d-na tarcea nu e in stare sa vada diferente evidente sau nu doreste sa le vada!(in ambele cazuri nu e bine,dar daca nu le vede ,e chiar grav!)
  • +3 (3 voturi)    
   /// (Miercuri, 10 aprilie 2019, 16:32)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   Comparatie f naiva, infantila chiar.
   Amandoi au atributii legislative, conduc insitututii cu atributii constitutionale.
   Dar ce sa faci cand ai 1- 2 neuroni, gasesti explicatia cea mai facila.
 • +9 (9 voturi)    
  amanare pt maine?! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 13:10)

  liviu_ [utilizator]

  ba... sa urmareasca cineva ce fac judecatorii CCR...
  la pariu ca se negociaza puternic acum spaga...
  • +9 (9 voturi)    
   Judecatorii CCR nu vor scapa nici in iad de noi! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 14:20)

   L. [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Judecătorii C.C.R. trebuie să fie conștienți că atitudinea lor servilă intereselor unui grup de politicieni, va conduce la măsuri ulterioare severe, în mai multe planuri, care le vor afecta direct carierele, statutul, prosperitatea și viețile personale:
   1. Ei vor plăti cu pensiile lor speciale, cu imunitățile și cu toate veniturile realizate, pentru stâlcirea justiției, astfel că vor ajunge să piardă tot ceea ce cred ei, acum, că este asigurat pe viață!
   2. Legile care vor veni vor fi retroactive, pentru a se putea curăța putreziciunea care a alungat din Romania, milioane de cetățeni onești și harnici! Vor fi vremuri grele pentru cei care și-au încălcat cu ușurință angajamentele de integritate si loialitate față de România... Fără principiul legii favorabile, fără prescripții, fără imunități sau impunități.
   3. Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Curtea de Conturi și Parlamentul - împreună cu toți acoliții săi, vor achita nota de plată pentru ceea ce i-au făcut acestui neam chinuit și alungat în țări străine ! Noile legi vor face o curățenie generală în aceste instituții, înființând dreptul Poporului de a-și lua înapoi resursele consumate în mod necinstit de acești slujbași ai săi, în ultimele trei decenii.
   4. Averile, privilegiile și proprietățile dobândite în mod necinstit de politicieni, de grupările din jurul acestora și de către funcționarii care îi deservesc, vor fi redate statutului sau proprietarilor legitimi, fiind confiscate până la ultimul ban, fără a se prescrie vreodată faptele prin care Statul si Poporul român a fost furat, fraudat, corupt, abuzat sau deposedat de infractori.
 • +2 (2 voturi)    
  hopa! (Miercuri, 10 aprilie 2019, 16:19)

  Mircea1978 [utilizator]

  Hai ca il scapa!
  Hai ca il scapa si noi o sa ne obisnuim cu ideea.
  Asa cum facem noi de jde mii de ani.
  Din pacate.
  • +2 (2 voturi)    
   sincer sa fiu (Miercuri, 10 aprilie 2019, 23:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mircea1978

   daca dau si asta... am mari indoieli ca romanica apuca sa sarbatoreasca 110 ani de la unire....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by