De vineri până luni, pe litoralul românesc, a fost descoperită o cantitate totală de 152 de kilograme de droguri, anunță DIICOT într-un nou bilanț al acțiunilor declanșate după ce, la sfârșitul lunii o anchetă a Direcției a dus la descoperirea, într-o barcă răsturnată pe malul Mării Negre, a peste 800 de kilograme de cocaină.

Pachet cu cocaina pe malul Marii NegreFoto: diicot.ro

”Pe litoralul Mării Negre, se desfășoară, în continuare, operațiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conține droguri. Activitățile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri de mare risc și sunt derulate de către procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară, polițiști de frontieră și jandarmi”, se spune într-un comunicat DIICOT.

Autoritățile cer cetățenilor din zona litoralului să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă și să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. ”Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!”, avertizează DIICOT.