Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că aducerea în țară din Italia a 13 români pentru a-și ispăși în România pedepsele cu închisoarea arată încă o dată capacitatea României de a asigura condiții la standarde europene în penitenciare.

penitenciarFoto: Hotnews

"Faptul că 13 au fost aduși, din Danemarca i-am adus pe toți, noroc că nu erau mulți, este încă o dată dovada capacității sistemului ANP-ului din România de a asigura condiții corespunzătoare la standarde europene de executare a pedepsei", a declarat Tudorel Toader, la Parlament.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, marți, referitor la extrădarea a 13 români din Italia, pentru a-și ispăși pedepsele în țară, că aceștia au fost preluați și vor fi încarcerați la Penitenciarul București-Rahova.

Ministrul de interne Matteo Salvini a anunţat marți că 13 deţinuţi români vor fi trimişi cu avionul la Bucureşti, pentru a-şi ispăşi pedeapsa în patrie. Anunţul a fost postat pe o reţea de socializare, alături de mesajul #dalleparoleaifatti (de la vorbe la fapte) şi în primele 30 de minute a fost redistribuit de peste 3.000 de utilizatori, primind un record de reacţii, peste 16.000.