Vicepremierul britanic David Lidington, al cărui nume a fost avansat pentru înlocuirea lui May, spune că nu își dorește să preia conducerea guvernului și că nu are timp să comploteze, relatează Reuters. La rândul lui, Philip Hammond, ministrul britanic de finanțe, a admis că acordul premierului Theresa May privind Brexit-ul ar putea să nu treacă de Camera Comunelor, dar neagă că ar complota pentru înlăturarea acesteia din fruntea guvernului.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

David Lidington a declarat duminică, referitor la informațiile apărute în presă, că nu dorește să fie premier și că nu are timp să comploteze. "Nu cred că îmi doresc sub nicio formă să preiau funcția de premier. Cred că (May-nr) face o treabă fantastică”, a spus Lidington, citat de Reuters.

Ministrul finanțelor neagă și el că ar exista un complot, deși admite că sunt mulți colegi conservatori care sunt disperați. Într-o intervenție la postul tv Sky News, Philip Hammond a spus că mai mulți colegi din partidul conservator sunt foarte ”frustrați” și ”disperați să găsească o soluție”, el cometând astfel informațiile nefociale potivit cărora 11 miniștri ar pregăti înlăturarea lui May.

El a mai susținut că, în actualul context, a vorbi despre îndepărtarea lui May din fruntea guvernului este ”un răsfăț”, pentru că plecarea ei nu ar rezolva problema. Totuși, el a refuzat să spună dacă a discutat sau nu cu colegii săi despre o eventuală intervenție.

Hammond a admis însă că acordul Brexit este într-un mare impas: “Sunt realist. S-ar putea să nu reușim să strângem o majoritate în jurul acordului negociat de premier și, dacă ajungem acolo, atunci Parlamentul va trebui să decidă nu doar ceea ce nu vrea, ci și ceea ce dorește”.