Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că până marți seară nu se înscrisese nimeni pentru postul de procuror general, precizând că Augustin Lazăr a vorbit la viitor când a spus că își va depune candidatura, iar "viitorul nu a trecut".

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

"Ieri, la finalul programului nu venise nimeni", a declarat, miercuri, Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Întrebat dacă Augustin Lazăr și-a depus candidatura, ministrul a răspuns: "A vorbit la viitor, va veni. Viitorul nu a trecut, dânsul are experiență, viitorul, era o vorbă veche, e în față".

Solicitat să comenteze o informație potrivit căreia procurorul Marius Iacob, care a demisionat marți din funcția de adjunct al șefului DNA, ar dori să candideze pentru conducerea Parchetului General, Toader a replicat că sunt mulți doritori.

"Eu apreciez voința dânșilor de a coordona justiția mai departe, respect aprecierea de sine a fiecăruia, părerea bună crezând că pot manageria sistemul, contribui, împărtăși experiența și așa mai departe, dar sigur nu-mi cereți să spun astăzi ceea ce voi face la momentul selecției", a spus ministrul.

Ministerul Justiției a anunțat, săptămâna trecută, că a declanșat procedura de selecție pentru numirea unui nou procuror general, funcție care va deveni vacantă în 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfășoară între 13 martie și 5 aprilie.

Procurorul general Augustin Lazăr - pe care Tudorel Toader a încercat fără succees să îl revoce din funcție - a anunțat luni că va candida pentru un nou mandat, spunând că astfel răspunde așteptărilor procurorilor, care "consideră că în această perioadă, cu multiple provocări pentru sistemul judiciar, trebuie asigurată stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public".