Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că refuză „clar, categoric, abordări de tip iliescian” potrivit cărora „proprietatea privată este un moft”, după ce a fost întrebat, într-o dezbatere cu societatea civilă, cum comentează declarațiile din spațiul public legate de proprietatea privată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fără a o numi pe Oana Bogdan, membră a PLUS, un participant la întrebat pe președinte cum comentează declarațiile legate de desființarea proprietății private”.

„Refuz clar, categoric abordări de tip iliescian că proprietatea privată este un moft”, a răspuns Iohannis, care a precizat că „proprietatea este un drept” și statul trebuie să o garanteze.

Unul dintre membrii conducerii PLUS, Oana Maria Bogdan, care a fost prezentată de liderul formațiunii Dacian Cioloș ca fiind ”forța motrice” a echipei, s-a pronunțat, într-un comentariu pe Facebook, asupra desființării proprietății și a granițelor, apreciind că ”omenirea va reuși să conviețuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla”.

”Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, a comentat Oana Maria Bogdan, care este membru în Biroul Național al PLUS.

Comentariul a fost făcut la o postare din 1 decembrie a unui internaut, în care acesta vorba despre ziua națională a României dar a apărut în spațiul public la începutul lunii martie.

După aceste comentarii, partidul condus de Dacian Cioloș a revenit cu precizări, afirmând că „proprietatea privată este de neatins”.