Un locuitor din Zănești, județul Neamț, a protestat de unul singur, vineri, alăturându-se inițiativei #șîeu, pentru construirea de autostrăzi. La ora 15.00, zăneșteanul și-a parcat mașina peste drum de Primărie, și la doar câțiva metri de Postul de Poliție din comună, unde a manifestat timp de 15 minute, relatează publicația locală Vestea.net.

Protestar solitar in fata Primariei din Zanesti, NeamtFoto: Captura video Facebook

Potrivit publicației citate, Viorel Dănilă și-a pregătit din timp demersul, și-a prins steagurile României și UE de mașină și apoi a mers în fața Primăriei, unde a staționat timp de 15 minute ascultând în boxele autoturismului o transmisie radio, dar și imnul României.

Localnicul din Zănești nu și-a ascuns însă amărăciunea că mulți șoferi circulau pe Drumul Național fără să se oprească și că nu i s-au alăturat mai mulți la protest, chiar din comună: „Cei din Primăria Zănești stau și privesc pe la colțuri, pe la geamuri. Bravo lor! (...) Vreau să mulțumesc acelor, puțini, care au oprit pe traseu. Ce să spun? Unor moldoveni nu le pasă. Cinșpe minute nu murea nimeni, nu se întâmpla nimica.”