Iniţiativa omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a avut ecou şi la Târgu Neamţ. Un tânăr a blocat cu propria maşină şoseaua Târgu Neamţ - Piatra Neamţ, care trece şi prin faţa casei sale, iar timp de 15 minute zeci de maşini au aşteptat în coloană, scrie Mesagerul de Neamț.

Protest NeamtFoto: mesagerulneamt.ro

Tânărul este din satul Săcăluşeşti, comuna Agapia, și a blocat drumul la graniţa dintre cartierul Humuleştii Noi din Târgu Neamţ şi satul Săcăluşeşti.

Toţi şoferii au aplaudat gestul lui, iar un şofer de TIR chiar a parcat maşina pe axul drumului. Doar o ambulanță a fost lăsată să treacă de baraj.

“Vrem să facem ceva în ţara asta şi nu se poate face. Mai ales în zona Moldovei. Nu avem autostrăzi. Eu lucrez în domeniul auto, dezmembrări maşini. Nu pot să aduc maşinile până aici, pentru că mă costă o grămadă de bani. Toţi îmi aduc maşinile până la Cluj şi atât. De acolo trebuie să le aduc eu. Cine e de vină? Conducerea ţării. Nu ştiu, Dragnea, PSD, nu ştiu. Toţi hoţii ăştia care ne conduc ţara”, a spus revoltat bărbatul.

În prezența a peste o mie de persoane, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat astăzi, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. "Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România", li s-a adresat Mandachi oamenilor. "Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită", a strigat suceveanul, răspunsul mulțimii fiind: "Șî eu".

Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.