Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că până la sfârșitul lunii martie ar trebui să se dea un vot cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce conducerea Senatului a decis ca termenul limită să fie 2 aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Până la sfârșitul lunii martie ar trebui să se voteze. O să le spun colegilor părerea mea”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre faptul că Biroul Permanent al Senatului a amânat termenul final pentru votarea cererii DNA care-l privește pe Tăriceanu până pe 2 aprilie.

El a mai spus că nu le va indica senatorilor social-democrați cum să voteze, pentru că sunt ”suficient de maturi”.

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat luni, în Parlament că termenul pentru primirea unui răspuns în legătură cu cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pentru președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este 2 aprilie.

DNA a anunţat, în noiembrie 2018, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.