Judecătorul Cristi Dănileț spune că Tudorel Toader ”a procedat într-un mod absolut mizerabil trimițând la Financial Times o scrisoare împotriva Codruței Kovesi”. CSM trebuie să reacționeze imediat, scrie Dănileț pe Facebook.

Cristi DaniletFoto: Hotnews

”Un astfel de atac este fără precedent: un procuror român este atacat în presa străină de un ministru al justiției din România. Modul în care este furnizată informația face că atacul care este împotriva fostei șefe DNA să fie îndreptat împotriva întregului sistem de justiție penală.

Mai mult, faptele care i se impută de ministru procurorului sunt contrazise de realitate, iar demiterea lui Kovesi a fost una politică, fără îndoială. Afirmațiile ministrului dovedesc disperarea unei părți a clasei politice și teama ca procurorul Kovesi să ajungă șef al Parchetului European”, afirmă judecătorul.

Tudorel Toader a trimis o scrisoare cunoscutei publicații financiare Financial Times în care spune că ”nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi”, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror european. Materialul este intitulat ”Coerciția folosită în campania anticorupție românească”.

Ministrul Justiției a declarat pentru HotNews.ro că scrisoarea transmisă Financial Times în care arată că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror european a fost trimisă în numele Guvernului.