Europarlamentarul Maria Grapini - protogonista unui moment controversat la numărarea voturilor din comisia LIBE primite de Laura Codruţa Kovesi pentru șefia Parchetului European - îi ia apărarea ministrului Tudorel Toader, spunând că s-ar bucura "să înțelegem cât mai mulți ce a spus ministrul Toader - să ne păstram demnitatea și dreptul de legiferare la nivel național", ea punctând că recomandările GRECO nu sunt obligatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-aș bucura să înțelegem cât mai mulți ce-a spus ministrul Toader: să ne păstram demnitatea și dreptul de legiferare la nivel național. Recomandările GRECO nu sunt obligatorii, legiferare se face în context național. UE este o uniune de state independente, suverane și cu Constituții proprii", a scris Maria Grapini pe Facebook, înaintea ședinței de plen în care ar fi urmat să fie dat votul la moțiunea opoziției prin care este cerută demisia ministrului Justiției, în contextul controversatei Ordonanțe 7.

Ea mai spune că "statul de drept înseamnă statul în care legile sunt votate în Parlament și avizate de Curtea Constituțională".

CITEȘTE ȘI: PSD nu participă la votul moțiunii împotriva ministrului Justiției / Rădulescu: Toader nu a dat ordonanțe pe care PSD le-a cerut / Ședința de plen a fost suspendată