Deputații PSD nu vor participa la votul moțiunii împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Decizia s-a luat în ședința de grup a social-democraților.

Tudorel ToaderFoto: Captura video Facebook

În timpul discuțiilor, Lia Olguța Vasilescu a susținut neparticiparea la vot, iar Florin Iordache a reluat criticile la adresa lui Tudorel Toader. Cătălin Rădulescu a spus că Toader sfidează PSD. În final, Dragnea a propus ca PSD să nu participe la vot și să lase opoziția să facă cvorumul.

Ședința plenului a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce nici deputații ALDE nu au venit în sală. Astfel, votul urmează să fie reprogramat.

La finalul ședinței Liviu Dragnea a declarat că PSD a luat decizia să dea o șansă opoziției să arate că au suficiente voturi ca să își treacă moțiunea. "PSD nu își reglează problemele cu mâna Opoziție. PSD nu putea vota o moțiune plină e minciuni. La o dată ulterioară se va discuta de moțiune, dar trebuie să avem o discuție împreună cu premierul și Tudorel Toader. Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul", a declarat Dragnea.

Cătălin Rădulescu: Toader nu a dat ordonanțe pe care PSD le-a cerut, are agendă proprie

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că deputații PSD au decis să nu participe la vot nemulțumiți de prestația lui Tudorel Toader, care nu a dat mai multe ordonanțe cerute de partid, a făcut modificări la OUG 7 așa cum a vrut, fără a se consulta, și a pus partidul într-o situație neconfortabilă. El a precizat că se va discuta în coaliție și se va decide dacă Toader mai are sau nu susținere pentru a rămâne la conducerea Ministerului Justiției.

"A dat ordonanțe pe care nu le-a discutat, ne-a pus intr-o situație neconfortabilă. (...) A făcut modificări fără a se consulta cu noi, nu a dat mai multe ordonanțe pe care noi nu le-am cerut, de exemplu nu a dat ordonanța care permite revizuirea sentințelor. Tudorel Toader își face agenda proprie", a afirmat Rădulescu.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că Toader nu mai are susținerea PSD pentru a rămâne la Ministerul Justiției, deputatul PSD a spus că se va discuta în coaliție, apoi va fi luată o decizie.