Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că ”blocajul pe care îl practică” Klaus Iohannis prin contestarea legii bugetului la Curtea Constituțională ”denotă o lipsă de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea României și a indicatorilor macro-economici”.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

„Este evident că singura preocupare a președintelui este campania electorală, atitudinea nu are nicio legătură cu interesul românilor și a României”, a mai spus Dăncilă la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Potrivit premierului, președintele arată, prin contestarea legii bugetului la CCR, că nu este interesat de actul medical și educație și că ”președintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiții”.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că nu promulgă legea bugetului pe 2019 și sesizează Curtea Constituțională. „Este bugetul rușinii naționale”, a spus șeful statului care a acuzat PSD că e incapabil să guverneze pentru România, singura preocupare fiind Liviu Dragnea.