​Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției trebuie abrogată integral, aceasta fiind singura soluție, a declarat la RFI fostul ministru al Justiției Raluca Prună. Comentând declarațiile deputatului PSD Eugen Nicolicea, care i-a amenințat cu închisoarea pe magistrații care protestează, Raluca Prună a spus că aceste afirmații fac de fapt parte din "presiunea fără precedent care se exercită asupra magistraților".

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Prună spune că abrogarea prevederii din OUG 7 legate de separarea carierelor procurorilor și judecătorilor nu este suficientă: ”Cred că nu este deloc suficientă și există voci publice care cer abrogarea cu totul a acestei Ordonanțe. Nu este clar care era urgența de a modifica legile justiției printr-o a doua Ordonanță (...) și adaugă prin această OUG 7 foarte-foarte mult la legi și schimbă cumva structura sistemului judiciar din România”.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că magistrații care își suspendă activitatea comit o infracțiune și riscă închisoare sau amendă.

Fostul ministru tehnocrat al Justiției spune că ”această afirmație face de fapt parte din presiunea fără precedent care se exercită asupra magistraților și este foarte grav că un deputat iese și amenință nevoalat și în mod direct pe magistrații care protestează, cu o asemenea măsură”. Raluca Prună crede că ”soluția nu poate veni decât prin abrogarea acestei Ordonanțe". "Aș mai vrea să remarc ceva: noi nu suntem aici în situația unui conflict, cu ghilimelele de rigoare sau a unor poziții divergente numai între Executiv și magistratură, suntem în situația unor poziții divergente și între Executiv și Parlament”.