Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi răspunde deputatului PSD Florin Iordache care l-a acuzat că ar fi trebuit să se consulte cu magistrații înainte de adoptarea Ordonanței de Urgență care modifică legile justiției. "Să te duci la televizor e frumos, dai bine pe ecran, îți spui punctele de vedere, eventual te raliezi celor nemulțumiți, dai și mai bine, dar există o tehnică legislativă", este replica lui Tudorel Toader pentru fostul ministru al Justiției Florin Iordache, artizanul Ordonanței 13.

Tudorel ToaderFoto: Captura video Facebook

Tudorel Toader a evitat marți să răspundă întrebărilor jurnaliștilor privind nemulțumirile magistraților după anunțul său de a abroga doar un articol din OUG 7.

"Orice lege poate fi modificată, nicio lege nu e lăsată de la Dumnezeu. Doamna prim-ministru v-a răspuns ieri, de comun acord am convenit cu cei care au participat asupra anumitor modificări pe care le vom respecta", a fost răspunsul evaziv al ministrului Justiției.

Toader a comentat însă criticile lui Florin Iordache și a ironizat PSD.

"Chiar nu le-am văzut criticile din PSD, dar dacă sunt și din PSD, sunt din partidul majoritar, nu au decât decât să inițieze proceduri de modificare, că să te duci la televizor e frumos, dai bine pe ecran, îți spui punctele de vedere, eventual te raliezi celor nemulțumiți, dai și mai bine, dar există o tehnică legislativă, proceduri valabile pentru toți", a spus Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Fostul ministru Florin Iordache, șeful comisiei parlamentare care a modificat legile Justiției, îl învinovățește pe Tudorel Toader că nu a discutat cu reprezentanții magistraților înainte de adoptarea Ordonanței de Urgență care modifică din nou legile justiției, spunând că a fost o greșeală a Ministerului Justiției, iar premierul Viorica Dăncilă a detensionat luni situația, inițiind un dialog cu asociații ale magistraților. Iordache a mai susținut, la RFI, că judecătorii și procurorii nu mai au acum motive de nemulțumire și că protestul acestora îi prejudiciază pe cetățeni.