Mircea Drăghici a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că își va retrage candidatura pentru funcția de ministru al Transporturilor, în contextul în care președintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu numirea sa în funcție.

Liviu Dragnea si Mircea Draghici Foto: Agerpres

”Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a scris Drăghici pe Facebook.

Acesta a subliniat că ”responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”

”Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, a încheiat acesta.

Anunțul acestuia vine după ce marți și Olguța Vasilescu a anunțat că își retrage candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a respins pe 7 februarie pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării, dar fără să facă vreo referire la cealaltă propunere a premierului, respectiv a lui Mircea Drăghici pentru Ministerul Transporturilor.