Săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri, a anunțat miercuri ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, care, împreună cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu reprezentanții COTAR, relatează Mediafax.

protest taximetristiFoto: Hotnews

Peste 1.500 de mașini au fost miercuri în faţa Palatului Victoria, unde taximetriștii au protestat față de "ilegalitățile” practicate de platformele de tip Uber.

Agenda discuțiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi și trecerea activității de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română – ARR, informează un comunicat al ministerului Transporturilor.

”Așa cum am promis la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuții alături de colegul meu Eugen Teodorovici și săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” și trecerea activității de ”rent a car” la ARR...Transportul rutier este un segment important care contribuie în mod semnificativ la bugetul național și încercăm să reglementăm o situație care a creat un minus la buget prin practicarea unei activități ilicite. Dar așa cum dorim să eliminăm din legislație orice posibilitate de a încălca principiile concurenței loiale tot așa ne dorim și urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pasageri”, a declarat Ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

”Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică și concisă. Îi asigur pe reprezentanții COTAR că am înțeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât și a unui mediu concurențial loial și corect în acest domeniu", a precizat viceprim-ministrul, ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Eugen Teodorovici.

În urma discuțiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii.

Taximetriștii din București au protestat miercuri în Piața Victoriei, împotriva aplicațiilor de tip Uber. Confederația Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea desfășurării unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei, în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber.