VIDEO FOTO UPDATE Un nou protest al taximetriștilor în Piața Victoriei. Lideri sindicali spun că în fața Guvernului se află peste 1.500 de mașini. Traficul este restricționat

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 13 februarie 2019, 7:27 Actualitate | Esenţial


taximetristi
Foto: Hotnews
Taximetriștii protestează din nou, miercuri dimineață, în Piața Victoriei din Capitală, față de "ilegalitățile” practicate de platformele de tip Uber. Protestul a început la ora 9.00, în fața Guvernului fiind parcate peste 1.500 de mașini, potrivit liderilor sindicali. Traficul în zonă este restricționat începând cu ora 6.30. Tot miercuri au loc proteste în mai multe orașe, precum Arad, Timișoara, Iași, Brașov, Târgu Mureș.

UPDATE 12.45 -
Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) Bucureşti, Bogdan Dincă, a declarat pentru Agerpres că în faţa Palatului Victoria se află între 1.500 şi 1.700 de maşini, iar simultan au loc proteste și în Iaşi, Braşov, Constanţa, Timişoara, Slatina, Târgu Mureş și Arad.

"Dorim ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38 (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere - n. r.), modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie. În acest moment ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma 'în mod repetat' şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate", a spus preşedintele COTAR Bucureşti.

La rândul său, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a precizat că o delegaţie a taximetriştilor va depune un memoriu la Guvern.

"Ne-au chemat acum înăuntru (la Guvern - n. r.) să depunem petiţia. Cerem doar să se elimine această sintagmă 'în mod repetat' din Legea 38, astfel încât legea să fie respectată de toată lumea. Mai mult, dacă deţinem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, înseamnă că România trebuie să respecte şi hotărârea Curţii Europene de Justiţie din 20 decembrie 2017, iar a veni în România şi a crede că faci o activitate nereglementată, neautorizată, nelicenţiată înseamnă că ai impresia despre noi că suntem o ţară bananieră. Nu, vii în România, te supui legilor în vigoare şi poţi să faci ce activitate vrei. Nouă nu ne e frică de concurenţă loială, dar ceea ce se întâmplă astăzi, haosul care este în transportul de persoane, aceste entităţi care fac transport de persoane - peste 100.000 de maşini în toată ţara - a ajuns un fenomen care văd că nu se poate stopa sub nicio formă", a explicat Ştefănescu.

Taximetriştii vor încheia protestul la ora 15:00, iar următoarea manifestație este programată pentru 27-28 februarie. Totuşi, Ştefănescu s-a declarat încrezător că protestatarii vor obţine ceea ce solicită de la premierul Viorica Dăncilă.

Întrebat pe ce se bazează, în condiţiile în care s-a mai cerut acest lucru Guvernului în repetate rânduri, Ştefănescu a răspuns: ''Nu i-am solicitat-o doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, dar presupun că doamna prim-ministru va ţine cont de această doleanţă simplă a noastră, mai ales că noi nu facem mitinguri politice, noi nu venim să dăm guverne jos, noi avem nevoie de o stabilitate guvernamentală".


UPDATE 9.13 - Câteva sute de taximetriști protestează în fața Guvernului, unde au venit cu mașinile. Traficul în Piața Victoriei este restricționat.
Potrivit liderilor sindicali, la protest participă peste 800 de taximetriști.

Care sunt nemulțumirile taximetriștilorProtestul este organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), care reclamă lipsa de reacție a Guvernului la cerințele transportatorilor autorizați ce își desfășoară activitatea legal. Mitingul este programat să se încheie la ora 15.00.

"Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online", spune liderul COTAR, Vasile Ștefănescu.
Potrivit acestuia, sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar "UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie".

COTAR cere Guvernului să rezolve situația și "să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane".

Transportatorii spun că dacă Guvernul nu le va rezolva revendicările vor un miting de amploare în perioada 27-28 februarie, când vor bloca Bucureștiul cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară.

Tot miercuri vor fi organizate proteste, unde s-au aprobat, la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina.

Firea: Cer Guvernului o soluție pentru a preîntâmpina astfel de acţiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală

Primăria Capitalei susține că, la solicitarea expresă a municipalității, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore miercuri şi să renunţe la cel de joi, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate în urma acţiunii de mâine, la sfârşitul lunii vor reveni cu autovehiculele în Piața Victoriei pentru a continua protestul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că Guvernul este cel care trebuie să găsească soluții, pentru a evita paralizarea traficului în centru.

"Solicit Guvernului României, personal dnei prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acţiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureştiului. Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este şi motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureştenii să fie victime colaterale în această dispută, mai ales că problema nu este una locală, ci generală la nivelul întregii ţări", susține Firea.

Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în ziua de 13 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Restricții de trafic

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat restricționarea traficului în Piața Victoriei.

- începând cu ora 06.30 este restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe strada Paris şi breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bulevardul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi bulevardul Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

- Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării - Şos. Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache - Bd. Mareşal Averescu - Bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră le cere șoferilor să evite deplasarea în zonă în această perioadă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să utilizeze rutele ocolitoare şi să păstreze centrul liber al intersecţiei.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9796 vizualizari

 • +39 (41 voturi)    
  cei mai iubiti bucureșteni (Miercuri, 13 februarie 2019, 7:47)

  Casargoz [utilizator]

  acesti cavaleri ai traficului, acesti eroi civilizatori, taximetristii sunt cei mai iubiti bucuresteni.
  daca vor parca 2000 de taxiuri in fata guvernului nici un bucurestean nu va remarca. in fiecare zi 2000 de taxiuri sunt parcate aiurea, ca se intampla in fata guvernului nu va fi decat o ciudata coincidenta.
  • +2 (4 voturi)    
   bucuresteni? (Miercuri, 13 februarie 2019, 17:53)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   sa numere cineva cate masini cu numere de Ilfov au venit la protest... :)
   daca s-ar duce toti burtosii cu autorizatie eliberata de comuna Voluntari sa "profeseze" inapoi in Ilfovul lor, toate problemele s-ar rezolva imediat. dar madam pandele a convins #ciumarosie sa le mai dea si 500 de lei in plus pe luna pe motiv ca duc copiii la scoala in Bucuresti.
 • +30 (30 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 13 februarie 2019, 7:56)

  Elfu [anonim]

  • +20 (20 voturi)    
   Recent, in taxi Cobalcescu (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:05)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Elfu

   - Va rog, ma scuzati, dar sa stiti ca ma deranjeaza fumul de tigare, Nu fumez, asa ca nu ma simt foarte bine in fumul acesta.

   - Auzi ? E masina mea, si-n masina mea fac ce vrea *** mea. Da-te-n *** mea jos din masina !
   • +10 (10 voturi)    
    astia sunt taximetristii, niste jeguri ordinare (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:37)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

    plebea soicetatii, mai jos decat ei nu exista.
    Ei nu isi pun problema sa fie mai civilizati, sa aiba masini mai curate si sa respecte regulile de circulatie....vor sa le rezolve guvernul problema si sa le elimine concurenta...practic vor sa dea guvernul o ordonanta ca eu sa nu mai iau Uber si sa iau taxiul (care imi provoaca sila).
    Cerem politiei sa faca dosare penale tuturor celor care au participat la acest meeting ptr ca au blocat circulatia in mod intentionat. Acum jandarmeria de ce nu isi face treaba? Pe 10 august a stiut sa bata lume nevinovata...acum, cand unii chiar sunt vinovati, jandarmeria se face ca nu vede.
 • +34 (36 voturi)    
  In loc sa (Miercuri, 13 februarie 2019, 8:32)

  Aspus [utilizator]

  se alinieze la niste standarde ei vor sa interzica pe altii.
 • +21 (23 voturi)    
  asta e romania (Miercuri, 13 februarie 2019, 8:43)

  liviu_ [utilizator]

  aia care nu te iau daca nu le dai dublu fata de aparat, care au ITPuri dumnezeu stie cum luate, care au aparate masluite etc...
  fac protest pentur interzicerea uber

  pentru ca ei stiu ca nu pot fi mai mult decat niste soferi infecti si hoti... si atunci vor sa-i interzica pe ceilalti!
  Uber este MAI SCUMP!!! chiar nu-si dau si astia seama ca problema e la ei?! dar nuuuuu e mai usor sa arunci vina pe alalalt....
 • +28 (30 voturi)    
  Nu (Miercuri, 13 februarie 2019, 8:55)

  Ionnut [utilizator]

  In orice zi la orice ora prefer sa merg cu Uber decat sa imi incerc norocul cu asa zisi taximetristi, nu vreau sa fiu pacalit la bani, prefer siguranta si a mea si a banilor mei. Asa ca ar trebui interzise astfel de proteste de acesti fosti detinuti care au ajuns sa practice taximetria.

  Tot Bucurestiul stie cat de "buni" sunt acesti oameni si deja majoritatea bucurestenilor nu mai apeleaza la serviciile lor pentru ca nu se merita atata timp cat ai o alternativa buna pentru a te deplasa in Bucuresti care este de 10 ori mai sigura.

  Oamenii defapt sunt frustrati ca si-au sapat singuri gropile si acum se oftica ca nu mai apeleaza lumea la ei, pei cum sa mai apeleze cand sunt niste hoti si nesimtiti, de cate ori nu s-a intamplat sa merg pe acelasi traseu in acelasi interval orar si sa ma trezesc cu diferenta la cursa de minim 4 lei? Cine nu stie vesinca intrebare atunci cand deschizi o usa de taxi, "Mergeti pana in X cartier?" pei scuza-ma omule dar la Uber nu am problema asta, daca vreau pot sa imi chem masina sa ma duca pana la coltul strazii nu sa stau sa ascult tentativele de tocmeala a acestor jivine, "stii ca ma retrag, te duc pe 30 de lei daca vrei".

  Nu! Sub nici o forma nu le mai trebuie permis sa protesteze pentru a-si continua modul murdar de lucru, nu mai zic de ilegalitatile comise in trafic si cum toti soferii bucuresteni se feresc de ei.

  Mai bine puneti mana si faceti un sondaj ca sa vedeti cu adevarat de ce ia Uber-ul amploare si ei fac proteste, puneti o simpla intrebare, "Ce preferati ca mijloc de transport alternativ? Taxi sau Uber?" si rezultatele vor vorbi de la sine.
 • +22 (24 voturi)    
  iar taxime-TRISTI astia? (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:01)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  De ani de zile taximetria e o mizerie pe prea multe planuri, iar cand apare o alternativa civilizata, bazata pe tehnologie si cu atentie indreptate spre client, trebuie sa fie ingropata, in viziunea taxime-TRISTILOR.
 • +20 (20 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:01)

  qwerasdf [anonim]

 • +30 (30 voturi)    
  Ar fi bun un control la “maimutze” (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:03)

  Doby [utilizator]

  Daca tot sunt intr-un loc, ar fi minunat ca Primaria, RAR si Politia Rutiera sa faca si un control la aparatele de taxat, la starea tehnica si la jegul din masini.
  Poate le da si un test de limba romana in care sa recunoasca cuvintele: “cu placere”, “va rog”, , multumesc”, domnule”,
  • +15 (15 voturi)    
   si la ITP (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:30)

   Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui Doby

   rovigneta, asigurare...
  • +8 (8 voturi)    
   ooooo (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:52)

   DoarEUEUEU [utilizator] i-a raspuns lui Doby

   Cel mai bun comentariu!
 • +16 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:04)

  [anonim]

  • +12 (12 voturi)    
   Cum ce? (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:27)

   Morometele2 [utilizator] i-a raspuns lui

   O sa protesteze sa se interzica masinile autonome! Sa se opreasca progresu ca ei "e" prea retarzi sa tina pasul cu tehnologia. Relax, ca vor ca nu vor tehnologia ii vor face "obsolete" si nu exista absolut nici un guvern in lumea asta care sa fie in stare sa opreasca avansul tehnologic.
 • +18 (20 voturi)    
  Oh vai (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:19)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Poate ar trebui sa iasa romanii la protest IMPOTRIVA taximtristilor si abuzurilor sale.

  As avea si eu niste puncte de discutat:
  1. Poate imi aduce aminte si mie cate cazuri am avut de talharie, viol si tentative de viol din partea soferilor Uber si Taxify? Dar cate din partea taximetristilor?

  2. Cine umbla cu maimutica pe aparat?

  3. Mergand pe premisa ca Taxify si Uber sunt ilegale, care e problema cu CleverTaxi si StarTaxi? Ofera servicii chiar taximetristilor care protesteaza? Care e diferenta intre StarTaxi/CleverTaxi si propriile aplicatii ale firmelor? Ah, ca raman fara serviciu fufele pitipoance de la dispecerat care iti vorbesc in scarba? Vai, imi curg lacrimile. Daca sunt ilegale, sa le reglementeze legal. Nu sa le faca "taxi"

  4. Ce inseamna tehnologizare, digitalizare si progres? Sa stam la coada sa ne milogim de taximetristi? Sa ne rugam ca raspunde la dispecerat? Sa sarim in fata masinii ca sa opreasca? Sa ne intrebam cand ajunge si unde e si pe unde ne duce ca nu stim zona? Sau un GPS, de exemplu unul inclus in aplicatie?

  5. Cum se face ca prin aplicatii nu se fura (chiar si prin banalul "nu am rest")? Poate unii vor zice de Price Surge de la Uber. Aia e altceva, este vorba de cerere si oferta si e evident ca la cerere mare si oferta mica preturile vor creste, dar nu e facut dupa moftul taximetristului. Este la nivel de aplicatie. Nu decide el cat sa imi ia.

  6. calitatea masinilor

  7. calitatea soferilor

  ... lista continua. Mi se pare incredibil ca lumea ar vrea sa coboare Uber la nivel de taxi in loc sa creasca standardele taximetriei. Eu as fi dispus sa dau chiar si 3-4 lei pe km la Uber doar ca pentru ca e calitate ridicata.

  Culmea cum nu protesteaza impotriva BlackCab.

  Intr-o lume civilizata, cand vezi ca pierzi clienti, inseamna ca ai servicii proaste si ai incerca sa vezi ce face concurenta mai bine. Ce ar fi daca Carrefour ar avea mai putine vanzari decat Mega si in loc sa isi imbunatateasca serviciile ar trimite angajatii la protest?
 • +15 (15 voturi)    
  Proteste? (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:24)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Când jupoaie clientii, refuză curse, folosesc sicrie pe roți drept tax sau meg cu manelele date la maxim, atunci nu protestează, nu-i așa?
 • +16 (16 voturi)    
  Uber (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:34)

  GeorgeT [utilizator]

  Piata trebuie isi va spune cuvintul aci, clientul alege ce este mai bun pentru el..

  Nu am auzit ca taximetristii sa se supere pe abuzurile unora dintre colegii lor, preturi excesive si agresivitate.
 • +16 (16 voturi)    
  Frica de decenta (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:47)

  GrigAl [utilizator]

  Cand o sa iasa sa protesteze impotriva gloabelor din taximetrie? Sau a nespalatilor? Sau a taximetristilor care asteapta sa fie ei dusi acasa de client si nu invers? Sau a lipsei eterne de rest, indiferent de valoarea acestuia? Sau a taxiurilor pericol public, atat fizic cat si biologic? Pana atunci un sincer HAI SICTIR si VIVA UBER !!!
 • +13 (13 voturi)    
  Protesteaza pentru dreptul (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:48)

  xolv [utilizator]

  de a primi spaga in bani cash. Odata ce banii fizici vor disparea, sa vedem ce-i retine in a migra spre Uber, taxify, et.
 • +12 (12 voturi)    
  concurenta (Miercuri, 13 februarie 2019, 9:58)

  rsbl [utilizator]

  care s-o mai urca in TAXI pe viitor.
 • +10 (10 voturi)    
  Traiasca UBER si civilizatia europeana (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:19)

  alexman1 [utilizator]

  Protestul lor arata o indarjire nefireasca de a avea servicii mai bune la adresa noastra. Sint zeci de mii de plangeri la adresa lor, si tot ei fac scandal si blocheaza traficul. Pai Uber e parfum pe langa comportamentul lor neprofesionist. Mai evoluati si voi ca nu puteti sta in Evul mediu.
  Traiasca UBER si civilizatia europeana
 • +9 (9 voturi)    
  intamplare ieri seara (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:24)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  langa gura de metrou, 3 masini taxi oprite, toate mi-au raspuns la intrebarea "liber" cu nu, ocupat. pana cand am plecat eu de acolo , ca am mai stat la vb cu un prieten, soferii pur si simplu au stat in masina, nu a venit niciun client sa se urce in masinile alea.
 • +11 (11 voturi)    
  Sunteti pe moarte (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:28)

  Ionnut [utilizator]

  In timp ce voi protestati ca nu sunteti lasati sa furati, Uber-ul isi vede de treaba, face bani si duce persoanele unde trebuie fara vesnicele voastre "incidente" pe care le creati de fiecare data, ba nu aveti rest, ba aveti maimute la aparat si lista poate continua.

  Odihna placuta! Lumea nu va mai accepta!
 • +10 (10 voturi)    
  Rusine ! (Miercuri, 13 februarie 2019, 10:40)

  Tom_l [utilizator]

  COTAR sa faca intai ordine in ograda lor.De revelion am vazut in ce conditii s-a practicat taximetria in Bucuresti, si nu numai atunci.Daca firmele de taxi ar fi avut grija sa ofere conditii decente pasagerilor si sa-si selecteze cu mai multa grija angajatii, oamenii nu ar fi migrat cu atata usurinta catre uber sau alte aplicatii.Motivul cu autorizarea si impozitarea este pueril in conditiile in care in bransa transporturilor de persoane exista o mafie mai ceva decat la italieni.Madam Firea trebuia sa-si intrebe sotul cate autorizatii de taxi a semnat, si ca el toti primarii din Ilfov, si unde lucreaza acele masini autorizate de ei.Pentru necunoscatori legea spune clar ca numai masinile autorizate de Primaria Bucuresti au voie sa practice activitatea de taxi in Bucuresti.Insa, acest caz nu mai conteaza ce spune legea , e mai puternica intelegerea intre cei care controleaza mafia taximetriei, binenteles cu acordul tacit al COTAR si al tuturor autoritatilor care ar trebui sa vegheze la respectarea legii.ASA CA NU NE MAI ABURITI CU RESPECTAREA LEGILOR.Spuneti drept ca a secat balta cu peste din care mancati toti.
 • +10 (10 voturi)    
  Intamplarea care m-a facut sa trec la Uber (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:06)

  Popescu19 [utilizator]

  O masina cu un tanar la volan circula pe drumul cu prioritate. Un taxi, care venea de drumul fara prioritate, intra in fata masinii cu tanarul la volan. Tanarul "si-a permis" sa claxoneze masina taxi. Soferul de pe taxi a franat si a oprit, a mers 2 metri, iarasi a oprit, a mai mers alti 2 metri, din nou a franat si a oprit.
  Taximetristul i-a aratat tanarului ca e "profesionist".
  Dupa aceasta intamplare am trecut la Uber si am uitat de taximetristi...
  • +4 (6 voturi)    
   BINE ca taximetristul nu s-a dat jos sa il (Miercuri, 13 februarie 2019, 13:14)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Popescu19

   ia la bataie pe tanar....dupa o faza similara, in care nu am lasat un taximetrist sa intre de pe un drum secundar, taximetristul Meridian a venit dupa mine, m-a blocat in trafic si a sarit la bataie. Abia am scapat de el, sincer imi pare rau ca nu l-am filamt cu telefonul mobil si nu i-am facut plangere penala la politie pentru atac.
   Taximetristii sunt de o agresivitate si o rautate rar intalnite, astia din Buc sar la bataie foarte usor...si, daca o iau pe coaja de la unul mai puternic decat ei, cer imdiat ajutor prin statie la alte maimute taximetriste, facand pe victimele nevinovate.
 • +3 (5 voturi)    
  miting pentru MONOPOLUL LICENTELOR taxi! (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:15)

  Oxigen123 [utilizator]

  De ce nu spune nimeni ca numarul de licente in Bucuresti este limitat artificial si acestea se vand pe olx la 10.000 Euro bucata ???

  Firmele de taxiuri de fapt sunt firme cu conexiuni in politica care primesc bani ca sa "inchirieze licenta" la fel ca mafiotii care primesc "taxa de protectie" ca sa poti sa iti faci munca.

  Soferii de Uber poate ar face taximetrie legala daca ar fi lasati.
  Soferii de taxi de ce nu trec pe Uber daca se castiga asa de bine???

  Sunt de acord sa fie interzis Uber daca
  - stii pretul cursei dinainte
  - poti plati cu cardul (fara bacsis si inselaciuni)
  - la sfarsit poti da o nota

  Pana atunci mai bine merg pe jos!
 • +5 (5 voturi)    
  Fiscalizare (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:23)

  titelu [utilizator]

  Pentru cei care pot lua decizii economice în acest sens ar trebui să conteze că absolut tot ce se încasează la Uber este fiscalizat.
  Vă provoc să cereți bon la taximetriști :).
 • +3 (3 voturi)    
  comentarii (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:25)

  vodatepes [utilizator]

  Toate comentariile sunt impotriva taximetristilor. Un singur lucru am uitat : Aia care isi spun soferi de taxi stiu sa citeasca? Cred ca nu.
 • +5 (5 voturi)    
  Foarte, foarte ciudat (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:43)

  Galilei [utilizator]

  Cum se face totusi ca Uber aduce mult mai multi bani la bugetul statului decat firmele de taximetrie (pe date oficiale, nu pe vorbe)? Cand le cauti, firmele de taximetrie sunt pe minus, nu au profit si nu platesc impozite. Sa caute cineva datele oficiale si sa vada cat a platit UBER la stat si cat firmele de taxi
  UBER a plătit impozit pe profit de 3 ori mai mult decât primele 9 companii de taxi din Bucureşti la un loc
  https://www.businessmagazin.ro/actualitate/surpriza-uber-a-platit-impozit-pe-profit-de-3-ori-mai-mult-decat-primele-9-companii-de-taxi-din-bucuresti-la-un-loc-16972688
 • +6 (6 voturi)    
  e un trafic infernal ! (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:49)

  mike_the_hunter [utilizator]

  E un trafic infernal in tot centrul.

  Primaria e de vina, taximetristii puteau demonstra si fara masini , si atunci nu s-ar fi blocat accesul spre DN1 . De ce sa demonstreze impreuna cu taxiurile?Automobilele ce rol au la demostatie?

  Sa le spuna cineva ca in mai putin de 10 ani toate taxiurile vor fi conectate la Uber sau alte aplicatii. Asta e viitorul.
  Aceasta demonstratie e ca si cum ar protesta cei care au cai impotriva automobilelor , sau cei cu cei care au case de marcat mecanice impotriva celor electronice!
  • +2 (2 voturi)    
   au venit si cu taxiurile ptr ca ele pot (Miercuri, 13 februarie 2019, 16:00)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   bloca circulatia....daca se duceau doar ei in piata si lasau masinile acasa, nu se stie ce disperat intra cu masina in ei..scotandu-le mitingul din cap.
   Asa ca au ales calea sigura: au adus masinile.
 • +7 (7 voturi)    
  Am si eu o mica intrebare.... (Miercuri, 13 februarie 2019, 12:02)

  gaesseki [utilizator]

  De ce atunci cand e vorba de taximetristi/soferi/etc, astia sunt lasati sa protesteze cu obiectul muncii? Ce, nu isi pot misca fundurile din taxiuri, sunt lipiti de ele? Nu inteleg de ce pentru 100 de oameni care protesteaza se blocheaza traficul in tot Bucurestiul. Nu zic aici sa le ia dreptul la protest. Sa protesteze, sa faca ce doresc, dar NU CU MASINILE. Ca nu am auzit de medici sa vina cu ambulantele, de profesori cu catedrele si asa mai departe....
  In Coreea, la un protest similar, taximetristii si-au dat foc. Eu zic ca si astia sa le urmeze exemplul. Eu dau doi litri de benzina, cine mai da?
 • +3 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 13 februarie 2019, 12:31)

  Elfu [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  as putea fi de acord cu ei dar... nu pot (Miercuri, 13 februarie 2019, 17:04)

  Mateiul [utilizator]

  Atunci cand:
  1. Nu vor mai avea voie sa refuze curse;
  2. Nu vor mai avea voie sa fumeze in masina lor personala pe perioada cand sunt in timpul serviciului;
  3. Nu vor mai incalca regulile de circulatie (cu exceptia oprire interzisa ca sa urce/coboare clientii);
  4. Vor fi obligati sa respective cerinte ale clientului pe perioada cursei (oprit casetofonul, inchis geamul, spatarul scaunul de la sofer ridicat astfel incat sa existe suficient loc la picioare pentru pasagerul din spate, oprit AC);
  5. Vor fi obligati sa aiba un comportaments si limbaj civilizat, impreuna cu o conduita preventiva majora in trafic;
  6. Se va putea face plata si cu cardul;
  Atunci au dreptul sa comenteze.

  Altfel, raman soferii periculosi si nesimtiti.
 • +3 (3 voturi)    
  alo politia? (Miercuri, 13 februarie 2019, 17:19)

  Mateiul [utilizator]

  este momentul perfect in care politia rutiere ar putea sa-i ia la puricat. somati-i ca vine politia sa ii verifice pe fiecare sa vedeti ce repede se elibereaza piata ;-)
 • +2 (2 voturi)    
  Cine este responsabil pentru situatie? (Miercuri, 13 februarie 2019, 21:19)

  Azra [utilizator]

  Singurii responsabili pentru situatia pe care taximetristii o reclama sunt chiar ei si companiile lor, datorita lipsei de professionalism pe care au demonstrate-o, cei mai multi, in acesti ani. Oricine se poate convinge de acest lucru; apelati pentru un taxi la ore de varf, sau sambata ori duminica ,ori alte sarbatori , in jurul paranzului sau dupamiaza. In 9 din 10 incercari, pe la tot atatea companii, raspunsul este acelasi:"ne pare rau, nu avem nicio masina"-si in Bucuresti, cel putin sunt cateva mii de taximetristilegali.Daca vezi un taximetru liber,parcat intr-un loc rezervat pentru ei pe strada, te intreaba intai unde vrei sa mergi. Daca este aproape-2-3 statii de autobus sau tramvai- nici nu mai discuta cu tine.Ca sa nu mai spun la Gara de Nord, DE la prima intrebare iti spune el ce pret iti ia pana la destinatia dorita si in nici un caz sub 30 de lei, chiar daca cursa ar fi de 12-15 lei.Este si normal ca aplicatia Uber a prins atat de rapid si la asemenea dimensiuni.Taximetristii s-au auto-exclus de pe piata prin atitudinea lor.Daca se modifica legea taximetriei, ar fi bine ca pentru obtinerea autorizatiei de taximetrie, candidatul sa treaca un examen, similar ca dificultate celui pentru carnetul de sofer, pentru ca in aceasta profesie sa ramana exclusive oamenii cinstiti si corecti.Si in felul acesta si meseria si munca lor va fi respectata iar companiile si aplicatiile pirat nu isi vor mai gasi locul pe piata.Eu, cel putin, am oroare cand sunt in situatia de a suna dupa un taxi.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu-s mare fan UBER sau Taxify, mai ales (Miercuri, 13 februarie 2019, 22:28)

  clint [utilizator]

  ca mai nou e plin de taximetristi sub acoperire si Logan-uri.

  Insa in majoritatea taxiurilor pute a iesle. Oamenii aia nu se spala. Nu iti dau rest. Nu iti zic "multumesc" sau "buna ziua". Vara nu pornesc aerul conditionat. L-am intrebat pe unul de ce nu il porneste si mi-a zis cum sa stea el ore in sir in AC ? Pai aia de la Uber cum pot ? Dinozaurii nu inteleg, si de aceea vor pieri inecati in propria mizerie...

  De fapt in tara asta, toate serviciile publice, autobuze, taxiuri, spitale, etc. tind sa devina niste mizerii low-cost pentru pensionari si alte categorii de votanti PSD. Restul, oamenii activi, se descurca care cum poate, in general scotand mai multi bani din buzunar, platind in plus spagi, masina proprie, UBER, etc. Nu iti trebuie multa scoala sa intelegi ca pentru oamenii activi e nevoie de alte produse si servicii de o calitate mai inalta pe care ei sunt dispusi sa plateasca mai mult. De ex. eu nu mi-as lua masina proprie ca sa merg la serviciu, daca as avea autobize care vin la timp, nu sunt aglomerate, au AC si altele. Dar, la ora la care merg eu la serviciu, ele vin ticsite de pensionari. Eu as face linii separate pentru corporatisti, mai curate si cu un bilet ceva mai scump. Sau, pensionarii daca vor sa mearga gratuit cu autobuzele sa pipaie toate rosiile din toate pietele, sa aiba gratuitate in afara orelor de varf, de exemplu de la 11 la 15. Doar cateva idei care ne-ar putea face viata, astora care cotizam la buget, mult mai usoara, dar nimeni nu se gandeste la noi. Totul e gandit pentru votantul PSD.
 • 0 (0 voturi)    
  exemplu (Joi, 14 februarie 2019, 1:06)

  srpc [utilizator]

  acum un an, seara pe la 23.30, am vrut sa merg, impreuna cu un coleg, de la aeroportul Henri Coanda la hotelul Rin Airport, din Otopeni;
  nu stiam faza cu automatele de unde iei tichet pt taxi, asa ca am mers la unul din multele taximetre stationate in fata intrarii;
  un cetatean la vreo 60 de ani, care parea spalatel, a iesit repede, ne-a pus valizele in portbagaj, am urcat in masina (curata), dar cand i-am spus unde vrem sa ajungem a zis ca pentru 30 de lei(!) el nu pleaca din stand;
  ca atare, am asteptat vreo 30 min sa vina microbuzul hotelului;
  am serioase indoieli ca un sofer de Uber ar fi procedat la fel.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by