Mesaj transmis europarlamentarilor de către un eurodeputat PSD: Numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului European, un pericol ca aceasta să folosească metodele abuzive la nivel european

de MH     HotNews.ro
Marţi, 12 februarie 2019, 22:07 Actualitate | Esenţial


Laura Codruta Kovesi
Foto: Privesc.eu
Numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european ar reprezenta un pericol ca aceasta să folosească metodele abuzive la nivel european, le scrie un europarlamentar PSD colegilor săi din Parlamentul European, mesajul acestuia fiind postat de europarlamentarul PNL Siegfrid Mureșan. Mesajul este semnat "Emilian". Singurul europarlamentar PSD cu acest nume este Emilian Pavel. El mai spune că fosta șefă a DNA "și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă".

Mesajul prin care europarlamentarul PSD Emilian Pavel încearcă să îi convingă pe colegii săi din Parlamentul European să respingă candidatura fostei șefe a DNA la funcția de procuror-șef european a fost postat pe Facebook de Siegfrid Mureșan.

"Iată cum lucrează PSD - ul împotriva intereselor României: un europarlamentar PSD încercând să afecteze șansele doamnei Kovesi de a ajunge procuror european", a scris Mureșan.

În mesajul transmis europarlamentarilor și publicat de Siegfrid Mureșan, europarlamentarul PSD Emilian Pavel susține că fosta șefă a DNA este investigată în 18 dosare penale, fiind acuzată de intimidarea magistraților și chiar de fapte de corupție, că și-a fabricat o inteligentă campanie media sau că și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, chiar mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă.

Cele mai relevante idei din mesajul transmis europarlamentarilor de către Emilian Pavel:
 • Recent am primit informația că doamna Laura Codruța Kovesi, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, este pe primul loc între cei trei candidați selectați pentru a fi aleși, pentru prima oară în istorie, în poziția de procuror șef al Parchetului European (EPPO).
 • Ceea ce nu se știe însă este că doamna Kovesi este vizată în acest moment în nu mai puțin de 18 dosare de urmărire penală. Inspecția Judiciară din România a confirmat oficial acest număr ieri.
 • Acuzațiile aduse doamnei Kovesi sunt de la intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, până la obținerea de denunțuri prin amenințare, la fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte, și chiar până la corupție.
 • Doamna Kovesi a fost revocată de la conducerea DNA anul trecut, în urma unei decizii a Curții Constituționale, după o lungă serie de abuzuri comise de ea și de către procurorii din subordinea sa timp de șase ani. V-am transmis mai multe informații despre acest lucru într-un e-mail anterior.
 • Cred cu tărie că dacă doamna Kovesi va fi numită procuror-șef european ar exista un pericol ca aceste metode abuzive să fie aplicate la nivel european. Aceste metode, repet, includ intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte și chiar corupție. În prea multe cazuri, acuzațiile ei sau ale procurorilor din subordinea sa au fost respinse de instanțe pe motiv de fapte inexistente.
 • În ultimii ani, doamna Kovesi și-a creat o inteligentă campanie media, care a implicat amânarea urmăririi penale pentru fapte de corupție pentru cei din mass-media care au promovat-o (și care s-au dovedit vinovați, fiind condamnați de instanțe după plecarea ei din funcție), precum și fabricarea de acuzații împotriva celor care nu a susținut-o (declarați recent nevinovați de către instanțe).
 • Doamna Kovesi și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, chiar mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă.
 • În calitate de deputat în Parlamentul European, regret că nu pot susține un român pentru a fi primul șef al Parchetului European, dar dacă nu v-aș prezenta aceste fapte, aș contribui la perpetuarea de minciuni, ceea ce știu că ar afecta UE în cazul în care această persoană ar fi numită.Fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef. Comisia de selecție constituită la nivel european a transmis lista scurtă Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să aleagă procurorul european, șeful Parchetului European. Scrisoarea semnată de șeful panelului de selecție, Ulrike Haberl-Schwarz, este adresată astfel ministrului de justiție al statului care asigură Președinția Consiliului UE, nimeni altul decât Tudorel Toader, cel care a declanșat și obținut demiterea lui Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România. Astfel, Tudorel Toader ar putea să pună pe ordinea de zi a Consiliului JAI numirea viitorului procuror-șef UE.
  Kovesi este urmată pe lista scurtă de 2 procurori: Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).
   Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european, el spunând că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre "abuzurile” comise de fosta şefă DNA. "Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar”, a declarat ministrul.

   Franța și Germania ar putea ajunge la un compromis pentru a o susține pe fost șefă a DNA Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, deși au propriii candidați pentru conducerea Parchetului european, a declarat, joi, la București, președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum. El a mai spus că a avut o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a susținut că nu el este cel care a revocat-o pe Kovesi de la conducerea DNA, ci președintele Klaus Iohannis. "De asemenea, domnul Toader a spus textual că <<m-aș bucura dacă ea, adică doamna Kovesi, v-ar face și dumneavoastră ceea ce ne-a făcut nouă aici, în România>>", a mai afirmat oficialul german.

   Decizia de numire a noului procuror-șef european va trebui luată de Parlamentul European și de miniștrii celor 28 de state membre UE, reuniți în Consiliul UE (formatul JAI).
   Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

   3550 vizualizari

   • +11 (13 voturi)    
    Iesiti la VOT (Marţi, 12 februarie 2019, 22:12)

    voxpopulix [utilizator]

    Vin alegerile europarlamentare - daca vrem sa scapam de mafia PSD si sa trimitem acolo pe cineva care are ca scop binele tarii si nu binele lui Daddy Dragnea, atunci iesiti la vot.
   • +9 (13 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 12 februarie 2019, 22:17)

    DiDiRo [anonim]

   • -11 (15 voturi)    
    Să fim lucizi (Marţi, 12 februarie 2019, 22:30)

    Soarele [utilizator]

    În situaţii extreme se cer soluţii extreme. La corupţia generalizată din România, se pot asculta telefoane în masă... Dar aşa ceva nu ar fi acceptat într-o ţară civilizată.
    Pe de altă parte, Codruţa nu ar propune niciodată măsurile luate la românica, la nivel european.
    • 0 (0 voturi)    
     . (Miercuri, 13 februarie 2019, 18:00)

     Rhemax [utilizator] i-a raspuns lui Soarele

     Nu exista capacitate tehnica pt. a se transpune in realitate minciunile care le debitezi tu - ascultere in masa a telefoanelor.
   • +4 (8 voturi)    
    Ai abuzat de banii statului sau ai UE, (Marţi, 12 februarie 2019, 22:42)

    Con_stan_tin [utilizator]

    statul și mai nou UE abuzează de tine prin Kovesi.
   • +7 (13 voturi)    
    Defăimarea ţării ?!? (Marţi, 12 februarie 2019, 23:05)

    Lu48 [utilizator]

    Nu-mi pot închipui cum se uită în ochii colegilor din Parlamentul Europei după asemenea minciuni sfruntate. Nesimţirea lor sigur este fără margini. Consecinţele se resfrâng în primul rând asupra ţării, dar şi asupra noastră ca indivizi. Ne mirăm că suntem trataţi ca hoţi, mincinoşi, neserioşi. Aceste specimene ne fac mult mai mult rău decât infractorii, pentru că acţiunile lor, prin mass-media ajunge la cunoştinţa societăţilor de la păturile de jos până la elite, evident în varianta adevărată. Tot zicea securistul Meleşcanu că Uniunea Europeană se informează din media.
   • +9 (13 voturi)    
    Cine, naibii, e E.Pavel? (Marţi, 12 februarie 2019, 23:09)

    n.dumiritu [utilizator]

    Europarlamentarul PSD Emilian Pavel nu are CV publicat (la locul de munca oficial, nu am chef sa-l caut in alta parte). Ii este rusine de studiile si de pregatirea profesionala? Ce incredere poti avea intr-un ins care vrea sa reprezinte dar isi ascunde parcursul educational si profesional?
    Asistent acreditat al lui Emilian Pavel la Parl EU: Elena-Catalina STEFANESCU - adusa de Dragnea in Parlament la 24 de ani si, vad, ocrotita mai departe de Pavel; eu inteleg ca Pavel este omul de curte al lui Dragnea.
    La rezolutii si la activitatea in P.Eu., Pavel e ca si inexistent.

    Sigur, se poate spune ca, daca un argat vine cu o jalba, esti dator sa te uiti la jalba si sa uiti de argat. Piesa grea a jalbei lui Pavel e ca Kovesi ar avea 18 plingeri (cu dosar) pentru abuz sau alte acuzatii. Pavel enumera acuzatiile din plingeri. Imediat, fara a avea un dubiu asupra acelor acuzatii, Pavel se arata inspaimintat de malversatiunile la care ar supune Europa o Kovesi avida de putere, abuz si ilegalitate. Ironic, Pavel, ca un slujitor umil al binelui si al adevarului, avertizeaza ca se opune cu puterile sale slabe unei mastere a manipularii si a falsificarii.

    In final, amarit ca nu i se ocazia sa fie patriot cum si-ar dori-o fervoare, Pavel pune obolul sau de credinta la picioarele Europei. Nici el nu stie, bietul, la cine sa se mai inchine.
   • +8 (12 voturi)    
    Ce jeg (Marţi, 12 februarie 2019, 23:27)

    ipolitic [utilizator]

    O colectie de insinuari, formulari ambigui-parca ar fi extrase din vestitul manual KGB.
    Dar pentru ce atata risipa de talent oratoric? Sunt convins, jegul nostru e incredintat ca europarlamentarii isi vor da seama singuri: unicul merituos si capabil sa conduca lupta anticoruptie in UE se numeste Nicolicea. Bineinteles, avand ca loctiitor pe Iordache. La margine se incalzeste Serban Nicolae.
    Nu-i prea reusit bancul asta, asa-i? De sters nu-l sterg, dar certific ca mi-am tras o palma.
   • +8 (10 voturi)    
    Un ticalos si un tradator (Marţi, 12 februarie 2019, 23:35)

    V. Istina [utilizator]

    Pasca mamii voastre de lichele, ca parca nu mai scapam de voi!
   • +7 (9 voturi)    
    Ei si? (Marţi, 12 februarie 2019, 23:39)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Parcă EU nu stie ce lepre, hoti si penali sunt in cloaca numienă PSD: Nu exosta decât javre in aceasta cloaca, oamneii cât de cât onesti nu pot adera la grupul infrational ca psd.
   • +8 (10 voturi)    
    Actiuni contra Romaniei (Miercuri, 13 februarie 2019, 0:07)

    D.M.A.Gogu [utilizator]

    Acuzatii precum cele raspiandite de acest politician (si altii ca ei, inclusiv presedintii celor doua camere ale parlamentului) ar trebui probate in justitie. In lipsa unei o sentinte definitive, ele are trebui urmate de o actiune in instanta si de o sanctiune.

    Acum cateva saptamani independentul de serviciu al justitiei cerea sa fie sanctionate drept defaimarea tarii afirmatii de acest gen, fie ele si cu argumente punctuale legate de legi si ordonante date de putere, atunci cand vizau un demnitar (pe motivul ca "statul suntem noi"?). De data aceasta insa nu se pune, Kövesi nu e de-a noastra.
   • +6 (8 voturi)    
    S-a comportat abuziv cu Borfasii (Miercuri, 13 februarie 2019, 1:47)

    Parzivall [utilizator]

    Imi vine sa plang....kidding Hahahaha
   • +4 (6 voturi)    
    ievaluare (Miercuri, 13 februarie 2019, 7:08)

    ICBplus [utilizator]

    Mesajul e asemanator cu ievaluarile domnului Tudorel Toader, un fals ca om. In mod sigur a participat.
   • -7 (9 voturi)    
    Pe bune? (Miercuri, 13 februarie 2019, 7:45)

    Gigi Kent [utilizator]

    Eu nu stiam ca interesele personale ale doamnei Kovesi de a se catara in posturi penru care oricum nu are pregatirea si experienta necesare (de abuzuri nici nu mai spun) sunt echivalente cu interesul Romaniei.

    Despre cum a afectat doamna Kovesi interesele Romaniei, contribuind din plin la formarea imaginii Romaniei ca o tara profund corupta in exterior, nici nu mai zic.
    • +3 (7 voturi)    
     Minte obosita (Miercuri, 13 februarie 2019, 11:50)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     In mintea ta obosita nu e de vina hotul si violatorul, ci cel care-i prinde in fapt si le arata si celorlalti ce lepre umbla printre ei, nu?


   Abonare la comentarii cu RSS
   Întâlniri on-line | #deladistanță

   Top 10 articole cele mai ...   Hotnews
   Agenţii de ştiri

   Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.   powered by
   developed by