PSD a reacționat la scurt timp după noul refuz al președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și susține că va folosi "mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele <> să își respecte obligațiile pe care le are față de lege".

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook, PSD susține că Iohannis, "mânat de frustrări personale", a arătat astăzi că este "cel mai iresponsabil" președinte pe care l-a avut România, care "nu a venit cu niciun proiect și cu nicio propunere constructivă care să îmbunătățească viața românilor".

"Va rămâne în istorie drept <>. (...) Pe criteriile pentru care a respins-o astăzi pe Olguța Vasilescu, Iohannis nu ar fi devenit niciodată președintele României și nici nu ar fi putut ocupa o funcție de ministru. În plus, se contrazice: tot el a semnat cu mâna lui numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, unde a realizat cele mai complexe legi ale acestei guvernări: Legea salarizării și Legea pensiilor. PSD a avut suficientă răbdare. Urmează să facem uz de mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele <> să își respecte obligațiile pe care le are față de lege și de cetățeni", spune PSD.

Președintele Klaus Iohannis a respins joi pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și îi transmite premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumentează că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis îi impută declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.