Șeful Clinicii de Chirurgie Estetică de la Medlife, dr. Radu Ionescu, spune că are cel puţin o pacientă mutilată de italianul Matteo Politi, care a venit la el cu necroze la sâni, în urma unei operații de implant mamar. Medicul Radu Ionescu afirmă că pacienta trebuie să aștepte un an până să când se va putea încerca reconstrucția zonei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cazul acestei paciente a fost prezentat de medicul Radu Ionescu pe Instagram Stories, el spunând că "situația acestui impostor este mult mai gravă decât a prezentat-o presa": "Aici mă refer la mutilările pe care le-a efectuat în urmă practicării medicinei fără drept".

Medicul vorbește despre cazul unei paciente care a venit la el la cabinet "pentru a încerca să rezolve situația lăsată de acest impostor, o mutilare în urma unei operații de augumentare cu mastopexie".

Doctorul a publicat și fotografii în care pot fi văzute efectele intervenției italianului care a pretins că este medic. "Singura rugăminte a dânsei (a pacientei -n.r.) a fost să informez potențialele paciente de chirurgie plastică faptul că este foarte important să se informeze serios asupra medicului care va practica intervenția chirurgicală", a spus dr. Radu Ionescu.

El a explicat că, pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, femeia a făcut și o complicație locală, care se numește necroză de areolă, fiind necesară o perioadă de un an până când se va putea interveni pentru reconstrucția zonei.

"Practic, în urma actului chirurgical se întrerupe vascularizarea zonei pigmentare a sânului, determinând la nivelul acestuia o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical într-un timp ulterior. Se recomandă să aștepte până la un an de zile și atunci se vor încerca niște manevre chirurgicale de reconstrucție a acestei zone. Dacă nu, vom încerca printr-un tatuaj să remediem situația local”, a mai spus dr. Radu Ionescu.

Timp de un an, italianul, condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în mai multe clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza. După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din Italia, venind în România, sub o altă identitate, și a primit aviz de la Ministerul Sănătății pentru a profesa ca chirurg plastician.

Matteo Politi a declarat, marți seară, că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica în țara noastră și că aceasta i-a transmis că toate actele sunt în regulă. El a refuzat să spună unde este.

CITEȘTE ȘI: