În școlile din Capitală au fost raportate 97 de cazuri noi de gripă, a anunțat joi, în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București, șeful Inspectoratul Școlar București, Ioana Neacșu. Totodată, joi în Capitală sunt închise opt grădinițe și șase școli, a declarat primarul general Gabriela Firea.

HotNews.roFoto: Hotnews

O clasă se poate închide dacă are mai mult de trei copii cu gripă, iar o școală dacă peste 20% dintre copiii care învață acolo sunt diagnosticați cu gripă, a explicat Gabriela Firea.

”La nivelul Inspectoratului Școlar a Municipiului București s-a stabilit o legătură zilnică cu Direcția de Sănătate Publică București, s-a instituit un sistem de raportare cu cabinetele școlare. În fiecare zi se aduc la cunoștința DSP cazurile noi de gripă”, a mai declarat Ioana Neacșu, inspector general școlar.

Cu o zi în urmă, Inspectoratul școlar anunța că erau confirmate 417 cazuri de gripă în școli.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, în situaţia în care mediile elevilor nu sunt încheiate în unităţile de învăţământ unde cursurile vor fi suspendate, cadrele didactice vor lua măsurile necesare pentru a încheia situaţia şcolară a copiilor în semestrul al doilea.

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii.

Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă. Școlile nu se închid, dar "inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%", a declarat ministrul Sorina Pintea. Sorina Pintea a subliniat că măsurile recomandate public de Ministerul Sănătății încă din data de 17 ianuarie se mențin, diferența, după declararea epidemiei, fiind aceea că ele vor trebui respectate de populație. Ministerul Sănătății menține măsurile transmise încă din data de 17 ianuarie în vederea limitării cazurilor și își propune să limiteze numărul de decese și circulația virusului, a declarat ministrul Sorina Pintea.