Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că decizia de suspendare a cursurilor, vineri, în toate școlile, ”reprezintă un act de mare responsabilitate față de elevi, angajații din educație și familiile acestora, în condițiile în care țara noastră se confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă”, potrivit unui comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trebuie să acordăm o atenție sporită unităților de învățământ, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă, afirmă FSLI.

”Credem, de asemenea, că la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă această situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă. Totodată, avem convingerea că această întrerupere obiectivă a cursurilor din data de 25.01.2019 nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și conducerile unităților de învățământ vor găsi soluții pentru aceasta”, se mai spune în comunicatul citat.

Şcolile vor fi închise vineri din cauza numărului mare de cazuri de gripă. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, la recomandarea Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. Şcolile sunt închise şi joi, când profesorii au zi liberă (24 ianuarie).

Decizia a fost luată după ce specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. În cazul în care va urma şi a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a urcat miercuri la 34.