Procurorul din Slobozia care a amendat doi polițiști ce îl opriseră în trafic a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu de către procurorii noii secții pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Procurorul fusese oprit în trafic de doi polițiști pentru că depășise viteza legală, iar inspecția tehnică a mașinii era expirată, dar cei doi agenți au fost amendați de magistrat "ca să înțeleagă gravitatea reținerii unui magistrat".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Public a anunțat, miercuri, că procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu de la Parchetul Judecătoriei Slobozia, pentru abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis Curții de Apel București.

Anchetatorii arată în rechizitoriu că în 3 iulie 2018, aflându-se la volanul unui autoturism, procurorul Mihai Vasilescu a fost oprit în trafic în localitatea Ciochina din județul Ialomița, de către doi polițiști de la Serviciul Rutier, pe motiv că acesta conducea cu viteză mai mare cu 36 de kilometri la oră decât limita legală. La solicitarea documentelor, el a prezentat legitimația de procuror și ar fi susținut că nu poate fi oprit și nici sancționat de către polițiștii rutieri care desfășoară activitate sub supravegherea Parchetului, amenințând că se va sesiza din oficiu și le va întocmi dosar penal pentru că l-au sancționat abuziv.

De asemenea, polițiștii au constatat că mașina avea Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată, astfel că l-au amendat și pentru această abatere. Ulterior, în aceeași zi, au fost formulate la organele judiciare plângeri penale atât de către procuror, cât și de către agenții de poliție. În 2 noiembrie, procurorul a emis o ordonanță prin care i-a amendat pe polițiști cu 5.000 de lei (amenda maximă), susținând că ar fi fost împiedicat să-și desfășoare activitatea de cercetare penală într-un dosar penal pe care trebuia să-l instrumenteze.

Tot în cazul procurorului Mihai Vasilescu, Inspecția Judiciară a început în 15 ianuarie cercetarea judiciară.