Deputatul Nicușor Dan anunță că va da RADET în judecată pentru că refuză să comunice informații referitoare la avariile la rețeaua de termoficare, care au lăsat mii de bucureșteni fără căldură sau apă caldă. El afirmă că regia vrea să ascundă situația dezastruoasă, în urma lipsei de implicare și nepriceperii actualei administrații locale.

Nicusor DanFoto: Hotnews

"Am decis să dau în judecată RADET pentru că refuză să comunice informații publice, din dorința de a ascunde situația dezastruoasă în care se află regia, în urma lipsei de implicare și nepriceperii actualei administrații locale.

Am solicitat RADET, în baza Legii privind liberul acces la informațiile de interes public, situația avariilor la rețeaua de termoficare, de la 1 noiembrie și până în prezent, precum și numărul sesizărilor primite de la cetățeni în aceeași perioadă. După aproape două săptămâni, RADET mi-a trimis Comunicatul de presă al Primăriei Generale, întins pe șase pagini, în care Gabriela Firea se lamentează, aruncă vina pe primarii dinaintea ei pentru situația în care se află RADET și desigur vine cu noi promisiuni pentru viitor", scrie Nicușor Dan, miercuri, pe Facebook.

El spune că până acum nu a fost făcut nimic concret și nu a fost luată nicio măsură pentru ca bucureștenii să nu mai înghețe cu miile în această iarnă în casele lor, în condițiile în care își plătesc la zi facturile către RADET.

Nicușor Dan afirmă că răspunsul RADET nu are nicio legătură cu solicitarea sa și că "este o bătaie de joc la adresa bucureștenilor" care nu au apa caldă și căldură.

"Bucureștenii nu așteaptă de la RADET elogii la adresa Gabrielei Firea, așa cum sunt în cuprinsul comunicatului de presă, așteaptă respect și soluții la problemele lor. Voi merge mai departe, în instanță, pentru a obține răspunsuri la solicitarea mea și îi încurajez în continuare pe bucureșteni să îmi trimită mesaje cu avariile și cu livrările de apa caldă și căldură sub parametrii normali pentru a realiza împreună #HartaFriguluiRADET", adaugă Nicușor Dan.

Cursurile au fost suspendate marţi în patru unităţi de învăţământ - două școli generale și două colegii - din sectorul 2 din capitală din cauza frigului din clase.

De asemenea, 56 de blocuri din același sector, mai exact din zona Mihai Bravu, au rămas fără căldură și apă caldă, din cauza unei noi avarii la RADET.

Primarul Gabriela Firea susținea săptămâna trecută că problemele RADET sunt cunoscute, însă nu pot fi rezolvate în doi ani "ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace”.

"Știm cu toții că sunt probleme în rețea, dar cred că oricine înțelege că nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producția și distribuția energiei termice în București. În multe alte orașe din țară centralele au fost preluate gratuit de către administrația publică locală, iar noi nu reușim, iată, să le preluăm nici cu bani, deși am făcut toate diligențele necesare de 2 ani”, a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ RADET - cronica unei morți anunțate. De ce rămân bucureștenii tot mai des fără apă caldă și căldură