Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat, luni, pe președintele Klaus Iohannis că nu se documentează referitor la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, spunâns că legea fundamentală "trebuie respectată de voie sau de nevoie".

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Spuneam că nu e nimic nou sub soare. Acuma de fiecare dată președintele ne-a obișnuit, m-ar fi surprins contrariul, ne-a obișnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta. Sigur, eu cred că se va documenta, până la urmă aicea sunt competențe complementare, unu propune, unu avizează, altul numește prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra legii fundamentale, prin urmare Constituția trebuie respectată de voie, de nevoie. Că ne spunem o părere personală este de înțeles, dar ca să respectăm exigențele Constituției este obligatoriu", a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că nu îl va revoca din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr, așa cum i-a cerut ministrul Justiției, Tudorel Toader.