Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu spune că mandatul României la președinția Consiliului Uniunii Europene vine într-un moment plin de provocări, un motiv în plus să fie folosite toate oportunitățile pentru a avansa în negocierea dosarelor prioritare. După mai multe schimburi tăioase de replici cu Guvernul, Corina Crețu laudă acum faptul că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română.

Corina Cretu Foto: Hotnews

"Pentru prima oară de la aderarea la Uniunea Europeană, România deține de astăzi Președinția Consiliului Uniunii Europene. (...) Acest mandat de șase luni are loc într-un moment plin de provocări, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru ca România să folosească toate oportunitățile pentru a avansa în negocierea dosarelor prioritare, inclusiv în ceea ce privește politica de coeziune pentru perioada 2021-2027", este mesajul transmis marți de Corina Crețu, pe Facebook.

După mai multe schimburi tăioase de replici cu Guvernul, Corina Crețu laudă acum faptul că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română, care de altfel se va desfășura sub motto-ul "Coeziunea, o valoare comună europeană", și își oferă sprijinul autorităților române.

"Ca și până acum, atât eu personal, cât și Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim cu tot ce putem autoritățile române pentru a avea o Președinție de succes, care să contribuie la consolidarea proiectului european și la creionarea unui viitor mai bun al Uniunii Europene", adaugă comisarul european.

Corina Crețu și Guvernul au intrat în conflict, în ultimele luni, după ce comisarul european a acuzat Executivul că nu depune proiecte pentru finanțare europeană și pierde bani.

Sâmbătă, Corina Crețu spunea că este trist că în toate "declarațiile triumfaliste" ale guvernanților de la București privind absorbția fondurilor europene este ignorată complet munca oficialilor europeni, care au salvat milioane de euro, iar Viorica Dăncilă este dezinformată de către cei din subordiea sa.