Deputatul PSD Petre Florin Manole susține că a fost amenințat de trei bărbați chiar în secția de Poliție 1 din centrul Capitalei, unde ar fi mers chemat o rudă care era lovită și amenințată de aceiași indivizi. Deputatul spune că o va întreba pe Carmen Dan câte secții de poliție au supraveghere audio-video, deoarece dacă ar fi făcut plângere nu ar fi avut dovezi, iar concluzia sa este că "încrederea cetățeanului în instituții este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție". El a relatat acest episod pe Facebook, iar postaraea sa a adunat peste 100 de comentarii, majoritataea persoanelor reproșându-i că incidentul este o consecință a modificărilor aduse codurilor penale și votate inclusiv de el.

Florin ManoleFoto: Hotnews

CITEȘTE ȘI: Poliția, despre deputatul PSD care a acuzat că a fost amenințat: A vrut să asiste la audieri, a fost refuzat

Deputatul PSD a relatat, pe Facebook, că a ajuns sâmbătă seară la Secția de Poliție 1 din Capitală, unde ar fi fost amenințat de trei indivizi: "te omor, cuțite, ieși afară să vezi tu".

El susține că a ajuns la Poliție pentru că l-a sunat o rudă lovită, spunându-i că trei bărbați îl amenință în secția de poliție și îi este frică pentru că polițiștii asistă pasivi. Deputatul PSD Petre Florin Manole afirmă că, ajuns la Poliție, a fost amenințat la rândul său, în zona de relații cu publicul, în fața polițistului de serviciu, iar dacă depune o plângere, nu poate aduce probe audio-video pentru că supravegherea în interiorul secției este doar video, nu și audio.

"Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frică. Ce fac însă alții, mai vulnerabili, în alte cazuri? Le influențeaza amenințările declarațiile pe care le fac? Sigur că da. E normal să te temi pentru siguranța ta ÎN secția de poliție? Sigur că nu", a scris Manole.

El mai spune că va adresa o întrebare ministrului de Interne, Carmen Dan - câte secții au supraveghere audio-video, câte nu au și cum poate fi remediată situația.

"Este imperativ să rezolvăm această problemă. Daca ea există la Secția nr 1, în centrul Bucureștiului, sigur există și în alte părți. Încrederea cetățeanului în instituții este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție", este concluzia deputatului PSD.

Postarea deputatului PSD a adunat peste 100 de comentarii. Majoritatea persoanelor îi reproșează că incidentul este o consecință a modificărilor aduse codurilor penale și votate inclusiv de el: "Nu tu ai ridicat ambele mâini la codurile penale și la legile justiției?", "Domnule deputat, acesta este efectul politicii de favorizare, protejare excesivă a infractorilor, a condamnaților, în defavoarea și, mai ales, în detrimentul victimelor sau păgubiților. Pe care partidul din care faceți parte îl duce la extrem, acum, eliberând condamnații".