Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, în contextul eliberărilor de miercuri seară, că instanța supremă trebuie să respecte legea privind formarea completurilor de judecători, adăugând că încă din 2014 legea prevede modalitatea în care trebuie constituite, transmite Mediafax

HotNews.roFoto: Hotnews

„Înalta Curte să respecte legea și să formeze completele cum spune legea încă din 2014. Dacă, să spunem, că în 2014, poate, n-au înțeles, ulterior a venit o decizie a CCR care a explicat. Dacă nici după decizia Curții, se modifică legea, a treia oară și spui că o ținem pe-a noastră, președinți suntem noi și restul îi tragem aleatoriu. Îi întrebați de dânșii de ce nu au respectat legea. Până la urmă, toți trebuie s-o respecte, chiar dacă e judecător”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Foştii miniştri PSD ​Dan Şova şi Constantin Niţă, precum şi Rudel Obreja, condamnat în dosarul „Gala Bute”, au fost puşi în libertate de Curtea Supremă care le-a admis, în principiu, contestaţiile în anulare, formulate după ce Curtea Constituţională a decis că au fost constituite nelegal completurile de 5 judecători. Suspendarea executării pedepselor a fost dispusă până la soluţionarea definitivă a contestaţiei, care are ca termen 21 ianuarie.