Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, a anunțat pe contul său de Facebook, că premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcția de consilier onorific. Reamintim că în luna noiembrie, Ilan Laufer a declanșat un scandal uriaș după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să-l numească în funcția de ministru al dezvoltării. Laufer l-a acuzat atunci pe Iohannis că este antisemit.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă simit onorat și mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de Premierul Viorica Dăncilă. (...)Mulțumesc doamnei Prim Ministru, PSD, Organizației Județene Neamț a PSD, tuturor celor care m-au susținut în proiectele în care am fost implicat și mi-au acordat încrederea lor", a scris Laufer.

Cu câteva ore înainte de acest anunț, Ilan Laufer a publicat pe Facebook o poză în care apare alături de Liviu Pleșoianu. Imaginea este însoțită de mesajul "Impreună construim viitorul". Liviu Pleșoianu este un deputat român promovat intens de propaganda rusă, prin Sputnik, cu mesaje anti-europene și pro-"Roexit".

Acesta a afirmat, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul.

Acuzațiile lansate de Ilan Laufer au fost ferm dezaprobate de către mai multe organizații evreiești. De asemenea, Radu Ioanid, directorul Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington, a spus că acuzațiile de antisemitism formulate de Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis ar putea fi caracterizate drept „ridicole”, „dacă subiectul nu ar fi atât de sensibil și serios”.

Până și liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că se "delimitează total" de declarațiile lui Ilan Laufer. Liviu Dragnea a susținut că nu a știut că Ilan Laufer va susține o conferință de presă în sediul PSD și că a fost "un incident de securitate care nu se va mai întâmpla". Nici premierul Viorica Dăncilă nu a susținut declarațiile lui Laufer.

Ilan Laufer a fost ministru pentru mediul de afaceri în perioada guvernării Tudose.

Citește și Ilan Laufer: Refuzul președintelui de a mă numi în funcția de ministru, act de antisemitism. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român/ Alexandru Florian, „Elie Wiesel”: „O declarație cu mult iz politic și atâta tot”