Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seara, la Romania TV, că 87 de echipe lucrează în județele care au rămas fără energie electrică în urma ninsorii și viscolului. Dan a vorbit și despre trenurile care au avut întârzieri și a menționat că în acest moment nu mai sunt trenuri blocate.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Partea bună este că nu am înregistrat persoane înzăpezite sau la care accesul să nu se poată face din cauza vremii. Probleme deosebite au fost înregistrate la nivelul infrastructurii de transport. Astăzi au fost anulate 11 trenuri de călători, iar alte 15 trenuri au înregistrat întârzieri. În acest moment, datele pe care le-am obținut de la Ministerul Transporturilor relevă că nu înregistrăm trenuri blocate între stații și se acționează cu toate resursele disponibile ale CFR pentru remedierea situației”, a declarat Carmen Dan, potrivit Mediafax.

Ministrul de Interne a vorbit și despre orașele din vestul țării, care au rămas fără energie electrică din cauza viscolului și a ninsorii.

„O problemă serioasă o constituie lipsa alimentării cu energie electrică. În acest moment, sunt 44.000 de consumatori și se lucrează pentru remedierea situației cu 87 de echipe de intervenție. (...) Șenilatele din dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență au sprijinit echipele Electrica, pentru a asigura accesul acestora în zonele înzăpezite”, a mai spus ministrul de Interne.

Zeci de mii de oameni din județele Arad și Timiș au rămas, duminică, fără curent din cauza viscolului și a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune. Probleme sunt și în județele Caraș-Severin și Vrancea.