Autoritățile egiptene au arestat două persoane acuzate că au ajutat un fotograf danez să realizeze imagini nud pe vârful Marii Piramide din Giza, scrie Guardian.

Femeie semidezbracata pe varful Marii PiramideFoto: Captura YouTube

Autoritățile au deschis o anchetă după ce un fotograf danez a postat o imagine cu el și o femeie într-o poziție sexuală, fotografia părând a fi realizată în vârful celebrei piramide egiptene.

Ministerul de interne a anunțat că a fost arestat un proprietar de cămile care își desfășoară activitatea pe platoul Giza, care i-ar fi ajutat pe danez și pe femeie să urce pe Marea Piramidă în schimbul a 4.000 de lire egiptene (aproape 200 de euro), potrivit ziarelor egiptene.

Publicația Ahram a scris că autoritățile au arestat și o femeie care a intermediat înțelegerea, și că amândoi sunt anchetați de poliție.

Andreas Hvid a postat și un clip video ce îi arată pe cei doi urcând pe piramidă pe timp de noapte, cu femeia scoțându-și bluza în vârf, în timp ce pe fundal se vede Cairo. Fața femeii este pixelată.

Clipul video și imaginea (poate fi văzută aici) au declanșat un val de furie în Egipt și pe rețelele sociale, mulți spunând că este lipsă de respect față de istoria țării.