Autoritățile egiptene au deschis o anchetă după ce un fotograf danez a postat o imagine cu el și o femeie într-o poziție sexuală, fotografia părând a fi realizată în vârful Marii Piramide din Giza, scrie Guardian.

Femeie semidezbracata pe varful Marii PiramideFoto: Captura YouTube

Andreas Hvid a postat și un clip video ce îi arată pe cei doi urcând pe piramidă pe timp de noapte, cu femeia scoțându-și bluza în vârf, în timp ce pe fundal se vede Cairo. Fața femeii este pixelată.

Clipul video și imaginea (poate fi văzută aici) au declanșat un val de furie în Egipt și pe rețelele sociale, mulți spunând că este lipsă de respect față de istoria țării.

Procurorii din țara musulmană conservatoare vor investiga dacă imaginile sunt reale. Ei vor ancheta și cum cei doi au urcat pe piramida de 140 de metri înălțime, una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Ministrul egiptean pentru arheologie, Khaled al-Anani, a declarat că ”este strict interzis” să urci pe piramide și a catalogat imaginile drept o ”încălcare a moralei publice”, potrivit ziarului newspaper al-Ahram.

Cei doi susțin că au fost în cunoscutul sit istoric la sfârșitul lui noiembrie. Hvid a declarat pentru tabloidul danez Ekstrabladet că a contactat femei din Danemarca pentru a apărea în poză cu el. ”Din fericire ... una a putut să vină rapid în Cairo”, a spus el.

Cei doi au așteptat până zona din jurul piramidei a devenit mai puți aglomerată, apoi au început ascensiunea, care a durat aproximativ 25 de minute. ”Un sentiment de euforie ne-a lovit pe amândoi când am ajuns sus”, a declarat el, adăugând că nu a făcut sex cu tânăra, nici pe piramidă, nici altundeva.