Vineri seara, în București, a început să ningă, iar sâmbătă ninsoarea ar putea să se transforme în lapoviță sau chiar ploaie și să se formeze polei, informează Administrația Națională de Meteorologie într-o prognoză specială pentru Capitală.

Ninsoare in CapitalaFoto: Hotnews

Prognoza pentru intervalul sâmbătă ora 08.00 - duminică ora 08.00

Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații, sub formă de lapoviță sau ninsoare umedă la începutul intervalului apoi ploaie, condiții în care, în prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de până la 45...50 km/h. Temperatura aerului va urca ușor și treptat, de la -1 grad în orele dimineții până în jurul a 2...3 grade în cursul serii și al nopții.

Traficul în Capitală se desfășoară în condiții normale de iarnă, informează Primăria Capitalei, care adaugă că pe parcursul nopții au acționat 367 de utilaje de deszăpezire pe arterele principale, urmând a se interveni și sâmbătă pentru cele secundare.

„În urma controalelor efectuate în teren în această noapte de 15 echipaje de polițiști locali din cadrul P.L.M.B., care au verificat modul în care operatorii de deszăpezire au acționat pe arterele din București, dar și în urmă monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecții, s-a constatatat faptul că operatorii au acționat prin pluguire și împrăștiere de material antiderapant în zona rampelor, pantelor, podurilor, stațiilor STB și a arterelor din urgență I, iar în acest moment se circulă în condiții normale de iarnă”, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Pe parcursul nopții, un număr de 367 utilaje și 425 de operatori au acționat pe toate arterele principale din Capitală, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, se vor curăța de zăpadă și arterele secundare, arată Primăria Capitalei, menționând, totodată, că Poliția Locală rămâne în teren pentru a monitoriza acțiunile de deszapazire.

„De asemenea, polițiști locali au efectuat verificări pentru depistarea persoanelor fără adăpost care erau expuse temperaturilor scăzute. În urma activităților desfășurate, au fost depistate patru persoane fără adăpost, dintre care trei au fost instituționalizate într-un centru social, iar una a refuzat instituționalizarea”, se mai arată în comunicatul menționat.