O anchetă se desfășoară la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focșani, după ce directorul unității a acuzat mai mulți angajați că fură din hrana bătrânilor și are filmări cu care poate proba acest lucru. Salariații au fost chemați la Poliție pentru a da explicații, transmite Mediafax. Pe de altă parte directorul care a făcut plângerea a fost acuzat vara aceasta că a sechestrat și agresat o femeie pentru a întreține relații sexuale, Arhiepiscopia demarând o anchetă.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Scandalul a izbucnit la finalul lunii noiembrie, când aproximativ 20 de persoane, infirmiere și bucătari, au primit citație de la Poliție, în urma unei sesizări făcute chiar de directorul instituției.

Acesta susține că salariații, în mod regulat, sustrag cantități de alimente din porțiile persoanelor cazate în cămin. Poliția a început cercetările și a deschis un dosar penal pentru furt.

„Poliția Municipiului Focșani a înregistrată o plângere privind săvârșirea infracțiunii de furt de alimente din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice Focșani. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 228 aliniat 1 din Codul Penal”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Căminul pentru Persoane Vârstnice din orașul Focșani are circa 30 de angajați, între aceștia și director existând un conflict mai vechi.

Șeful instituției, care este și preot, a fost acuzat că vorbește urât cu angajații și că a adus o stare de tensiune în interiorul căminului.

Mult mai grav, în luna august a acestui an, una dintre infirmiere l-a acuzat pe bărbat că i-a cerut să întrețină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să plătească șpagă. În plus, victima ar fi fost amenințată, bruscată, trasă de păr și împiedicată să iasă din cameră. În cele din urmă, femeia a fost lăsată să plece și a fugit pe stradă, ulterior ea făcând plângere la Poliție.

Până la ora transmiterii acestei știri, nici directorul Căminului, nici angajații reclamați nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.